Потврђено из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину: Зрењанину поверена организација 9. СОШОВ

Граду Зрењанину поверена је организација 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине СОШОВ, чије је одржавање планирано за мај ове године - потврђено је у допису Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Након прошлонедељне посете представника техничке комисије, утврђено је да Зрењанин испуњава услове за организацију и реализацију тог такмичења, у погледу спортских објеката, смештајних капацитета, исхране, здравствене заштите, превоза и других параметара.  
 
 
Атлетска такмичења на СОШОВ 1974. и 1986. године
 
Амблем 2. СОШОВ, Зрењанин, 1974. године
 
Зрењанин ће тако, по трећи пут, угостити спортску младост Војводине, најуспешније основце и средњошколце спортисте, који ће се такмичити у 14 спортских дисциплина и мини олимпијским играма (за ученике од првог до трећег разреда основне школе). Такмичења се одржавају у атлетици, пливању, гимнастици, одбојци, кошарци, фудбалу, рукомету, стоном тенису, стрељаштву, џудоу, каратеу, ритмичкој гимнастици, баскету 3х3 и шаху.
 
Након школских и окружних такмичења, сваки од седам војвођанских округа имаће на СОШОВ по једног представника у свим дисциплинама, у мушкој и женској конкуренцији, док је округу домаћина, дакле Средњобанатском, омогућено да има по два представника. Очекује се да, током четири дана трајања СОШОВ, у граду борави више од 2.000 учесника, службених лица и гостију. 
 
 
Такмичења у гимнастици и џудоу, на 5. СОШОВ, Зрењанин, 1986. године
 
Спортска олимпијада школске омладине Војводине покренута је 1969. године и прва спортска манифестација те врсте одржана је 1970. године у Новом Саду. Након тога одржане су олимпијаде у Зрењанину (два пута - 1974. и 1986.), Суботици (1978.), још једном у Новом Саду (1982.) и Сомбору (1989. године), да би потом уследио дужи прекид, а традиција је обновљена 2014. године, када је домаћин 7. СОШОВ био поново Сомбор. Претходна олимпијада одржана је 2018. године, а по трећи пут домаћин је био Нови Сад. Највећа је спортска манифестација ученика у Војводини, a oрганизују је Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Савез за школски спорт Војводине. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6400/Savez_za_skolski_sport_Vojvodine_logo_0.jpg