Спортска олимпијада школске омладине Војводине биће одржана од 19. до 22. маја 2022. године у Зрењанину

Данас је у Покрајинској влади одржана конститутивна седница Организационог одбора 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине (СОШОВ).

 

 

У циљу очувања традиције и унапређења система школског спорта у АП Војводини, Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће у сарадњи са Градом Зрењанином и Савезом за школски спорт Војводине организовати 9. по реду Спортску олимпијаду школске омладине Војводине, која ће бити одржана од 19. до  22. маја 2022. године у Зрењанину.
У складу са правилником о организацији 9. СОШОВ–а, Организациони одбор чини 11 чланова, а председник Организационог одбора је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, док је потпредседник градоначелник града Зрењанина Симо Салапура. 

 

 

Чланови Организационог одбора су: Аранка Биндер подсекретар Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Бранко Вујовић виши саветник у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Јасмина Јурас председник Спортског савеза Војводине, Војин Јованчевић  саветник у Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Вукосава Ђапић Атанацковић генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина, Кристина Бачић председник Савеза за школски спорт града Зрењанина,  Данијел Шебез  в.д. директора Јавне установе „Спортски објекти“ Зрењанин, мр Бранислав Тешић председник Савеза за школски спорт Војводине и Јован Лекић генерални секретар Савеза за школски спорт Војводине, који је именован за директора 9. СОШОВ-а.

 

 

На данашњој седници извршена је анализа већ реализованих активности и дефинисан је предлог даљих мера у циљу што боље припреме за организацију предстојеће спортске манифестације.
Очекује се да ће ова највећа спортска манифестација ученика Војводине окупити више од 4.000 ученика и ученица основних и средњих школа и њихових наставника са територије АП Војводине, који ће се такмичити у укупно 15 спортских дисциплина, а током трајања ове манифестације биће реализовани и многобријни додатни едукативни програми.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6426/konstitutivna_sosov_00.jpg