Зрењанин 3. марта још једном домаћин рукометашицама Србије - против Шведске за учешће на ЕХФ ЕУРО 2022

Град Зрењанин наредног четвртка, 3. марта, биће домаћин још једне званичне међународне рукометне утакмице, у којој се састају женске националне селекције Србије и Шведске. У питању је квалификациони меч за учешће на Европском шампионату, који се, од 4-22. новембра ове године, одржава у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. 
 
Утакмица у Зрењанину игра се у Кристалној дворани, с почетком у 18 часова. Рукометашице Србије стижу данас у вечерњим часовима у Зрењанин, где ће тренирати до меча у четвртак.
 
Улазницa за утакмицу биће хуманитарни прилог у износу од 100 динара, а сав приход биће усмерен у акцију “Спортом за боље сутра”.
 
 
Након успешно одигране утакмице у Зрењанину против Турске, октобра прошле године (36:27), наше рукометашице покушаће да у Кристалној дворани остваре повољан резултат и против Швеђанки и остану у трци за место у квалификационој групи које води на првенство Старог континента. 
 
Реванш меч против екипе Шведске, репрезентативке Србије играју два дана касније, 5. марта од 17 часова, у шведском граду Истаду. После двомеча са Шведском, нашу селекцију до краја квалификација очекује гостовање у Турској 20. априла и утакмица са Исландом која се 23. априла игра у Србији. 

Позив за акредитовање медија за утакмицу
 
Рукометни савез Србије објавио је и позив за акредитовање медија за праћење утакмице, чији садржај преносимо у целини:
 
Рукометни савез Србије обавештава заинтересоване представнике медија за праћење утакмице репрезентација Србије и Шведске у оквиру квалификација за ЕХФ ЕУРО 2022 (четвртак, 03. март 2022. у 18:00 часова, Кристална дворана, Зрењанин) да захтеве за акредитовање могу поднети закључно са 02. мартом 2022. године у 12 часова.
 
Потребно је послати име и презиме, назив редакције, број личне карте и новинарске легитимације на press@rss.org.rs.
 
Напомињемо да ће због неповољне епидемиолошке ситуације број новинара и фоторепортера бити ограничен, као и да ће сви стриктно морати да се придржавају правила по доласку у дворану.
 
Фоторепортерима ће бити дозвољен приступ терену само уз потврду о вакцинацији, ПЦР тесту или брзом антигенском тесту, у противном фотографисање ће моћи да се обави само са трибина Кристалне дворане. Рукометни савез Србије ће обезбедити фотографије са утакмице које можете слободно користити уз потпис РСС.
 
Акредитованим новинарима биће омогућен приступ конференцији за медије после утакмице, уз поштовање свих епидемиолошких мера и обавезно ношење маске.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6430/Srbija_-_Svedska_0.jpg