Параолимпијац у стрељаштву Ласло Шурањи европски шампион - честитка градоначелника Зрењанина

Српски параолимпијац, члан Стрељачког клуба “Олимп” из Зрењанина, Ласло Шурањи, освојио је титулу европског шампиона у парастрељаштву у норвешком граду Хамару. Шурањи је тријумфовао у дисциплини R1.
 
Честитке нашем прваку упутили су Параолимпијски комитет Србије и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је истакао да сваки успех неког спортисте с инвалидитетом представља више од освојене медаље и значи подстрек за све такве особе да се укључе у спорт и у све животне токове. 
- Честитам Ласлу Шурањију, члану нашег Стрељачког клуба “Олимп”, на освојеној титули европског шампиона и још једном захваљујем на свему што је учинио и што чини на популаризацији спорта међу особама са инвалидитетом и на промоцији града Зрењанина, као спортске средине која поклања пажњу тој категорији наших суграђана. Желим му још пуно спортских и животних успеха - поручио је градоначелник Зрењанина.
 

Ласло Шурањи један је од најуспешнијих параолимпијаца наше земље, са освојене три медаље на Параолимпијским играма - златном и бронзаном из Рио де Жанеира 2016. године и сребрном из Токија, прошле године, у дисциплини 50 метара ваздушна пушка, класа СХ1. 
 
Рођен је 1978. године у Новом Бечеју. Бавио се стоним тенисом, куглањем, ватерполом и дизањем тегова, а 1996. године доживео је тешку повреду кичме. Након дуге рехабилитације, повратио је покрете горњих екстремитета и убрзо се вратио спорту, овог пута - стрељаштву. Наступао је на три параолимпијаде, осим у Рио де Жанеиру и Токију, још и у Лондону, 2012. године.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6454/Laslo_Suranji_00.jpg