Фудбалери “Белих орлова” из Њу Џерзија у посети Зрењанину: спорт као начин окупљања српског живља у Америци, али и свих људи добре воље

Начелник Средњобанатског управног округа Предраг Рађеновић и председник Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић угостили су данас чланове Фудбалског клуба “Бели орлови” из америчког Њу Џерзија, који се налазе на пропутовању до Трста, где од петка учествују на турниру у малом фудбалу. Капитен екипе, Ђорђе Узелац, рођени је Зрењанинац и захваљујући њему ова спортска дружина посетила је његов родни град. 
 
 
“Ја у Америци живим од 2010. године, у овом клубу сам капитен, а мој отац је тренер и менаџер. Када смо почели да побеђујемо и остварујемо добре резултате, то је привукло и моје другове који су се такође укључили у рад клуба. Осим чланова који су Срби, имамо и Енглеза, Италијана, једног играча из Обале слоноваче... Дошли смо у Србију с идејом да упознамо чланове клуба са земљом чије корене клуб носи, али и да посетимо мој родни град”, објашњава Узелац.
 
 
 
 
Фудбалски клуб “Бели орлови” основан је 1993. године у Патерсону, Њу Џерзи, при тамошњој Српској православној цркви Светог Ђорђа и осим што окупља српски живаљ, наше сународнике који живе и раде у том делу Америке, отворен је за све људе добре воље, оне који желе да кроз спорт негују сарадњу и пријатељство. Тако су се у саставу екипе која учествује на турниру у Италији нашли и Србин пореклом из Чачка, али и Енглез, Италијан рођен у Америци, док је један играч пореклом с острва Сен Мартин. 
 
 
 
Начелник округа Рађеновић и председник Скупштине града Јањић пожелели су члановима и руководству екипе “Белих орлова” пријатан боравак у нашем граду, у ком остају до четвртка, а потом и успех на турниру у Трсту, уз жељу да њихова прва посета Зрењанину не буде и последња.     

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6623/PRIJEM_ORLOVI_OKRUG_0.jpg