Градоначелник у посети Тарашу, “Европском селу рода”: од манифестације посвећене родама до винара и органске производње поврћа
“Уз ту инвестицију, тече процес производње на њивама, у току су пролећни радови и берба разног поврћа. Бавимо се производњом кромпира, цвекле, тиквица и бундева, за које је овде земљиште најпогодније, а осим непосредне продаје на пијаци, поносна сам што се наши производи налазе у асортиману великих трговинских ланаца, заједно с производима познатих брендова, а потичу из малог Тараша”, каже Гордана Шокшић, која се производњом бави заједно са члановима своје породице.
“Пуну пажњу посвећујемо производњи грожђа, како би имали квалитетну сировину за производњу вина. Поднебље је изузетно добро за производњу вина, нарочито белих, јер се виногради у највећем обиму налазе на песковитом тлу, уз реку Тису. Највише у засаду имамо марселана, каберне совињона и две наше аутохтоне беле сорте, Бачку и бели грашац. У Тарашу има још виноградара и винара, окупљамо се и око удружења, размењујемо знања, мишљења, искуства. На тржиште излазимо с кућног прага и планирамо проширење капацитета за производњу”, објашњава Маровац.