Завршна свечаност поводом 9. СОШОВ: све похвале домаћину, додељене захвалнице за допринос организацији такмичења

Завршна свечаност поводом 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине, одржане у нашем граду од 19-22. маја, уприличена је данас у Културном центру Зрењанина. Приказан је том приликом промотивни петнаестоминутни филм - ретроспектива такмичења и уручене захвалнице за учешће у организацији такмичења школама, јавним предузећима, установама и организацијама са територије нашег града и АП Војводине. Између осталих, свечаности су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, начелник Средњобанатског управног округа Предраг Рађеновић. На бини је госте дочекао победнички пехар, који су освојили такмичари најуспешнијег округа на 9. СОШОВ - Средњобанатског.
 
 
 
 
Покрајински секретар Дане Баста упутио је све похвале граду Зрењанину, као домаћину 9. СОШОВ.
“Изузетно смо задовољни организацијом такмичења и свим оним што се десило у Зрењанину, близу шест хиљада учесника, град Зрењанин доказао се као одличан домаћин, презадовољни су сви који су се бавили организацијом, учесници, волонтери и све је прошло у најбољем реду. Покрајински секретаријат ће наставити да препознаје овакве ствари и да град Зрењанин, као “Европски град спорта” препознаје као организатора и неких наредних спортских догађаја” - рекао је Баста и додао да не треба посебно истицати резултате самих такмичења, одржаних у оквиру 15 спортова.
 
“Победио је школски спорт, победили су сви, петнаест спортских грана, шест хиљада учесника и дефинитивно можемо да се подичимо и истакнемо да наша деца имају простора за даље напредовање и да ће у наредном периоду сигурно неко од њих бити неки врхунски спортиста. Наредна школска олимпијада следи за четири године, Покрајински секретаријат за спорт и омладину остаје покровитељ овог значајног такмичења”, истакао је Баста. 
 
 
 
 
У знак захвалности за подршку и укупан допринос организацији, секретару Басти захвалницу је уручио градоначелник Салапура.    
“Иза нас је трећи СОШОВ који је одржан у Зрењанину, од укупно девет организованих на територији Војводине и можемо да будемо задовољни резултатима који су остварили наши учесници, наши ђаци, а такође желим да се захвалим свима који су дали допринос организацији ове веома значајне спортске манифестације, са скоро шест хиљада учесника - спортиста, тренера, судија, волонтера, а посебну захвалност дугујемо Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, покровитељу манифестације и господину Басти, председнику Организационог одбора 9. СОШОВ на одличној сарадњи и указаној шанси да Зрењанин још једном покаже спортске капацитете, такође и људске капацитете, када су у питању овакве активности. С обзиром на титулу “Европског града спорта” коју смо понели прошле године, некако је и било логично да се оваква манифестација организује управо у Зрењанину”, казао је градоначелник Зрењанина. 
 
Посебно је указао на значај организовања такмичења у појединим спортским дисциплинама у сеоским срединама, у тамошњим новим школским салама.
“Поносни смо што смо део спортских активности изместили ван самог града. Имамо развијену мрежу спортских објеката у нашим насељеним местима и за те месне заједнице јако је битно да ти објекти буду у функцији и да допринесу организацији оваквих такмичења”, рекао је још Салапура. 
 
 
 
 
Такмичења у оквиру 9. СОШОВ одржана су у салама основних школа у Арадцу, Клеку, Ечки, Михајлову и Ботошу и представницима тих школа уручене су данас захвалнице, као и школама у Зрењанину које су такође биле домаћини: “Јован Цвијић”, “Жарко Зрењанин”, “Петар Петровић Његош”, Зрењанинска гимназија, Техничка школа и Медицинска школа. 
 
Захвалнице су градоначелник Зрењанина Симо Салапура, покрајински секретар Баста и директор 9. СОШОВ Јован Лекић уручили и Савезу за школски спорт града Зрењанина, Спортском савезу града Зрењанина, Јавној установи „Спортски објекти” Зрењанин, Канцеларији за младе града Зрењанина, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Покрајинском секретаријату за образовање, Савезу за школски спорт Војводине, Спортском савезу Војводине. 
 
 
 
Допринос организацији Спортске олимпијаде школске омладине Војводине дала су и градска јавна предузећа, установе и организације и њима је такође данас изражена захвалност - Пoлицијска управа града Зрењанина, Црвени крст Зрењанин, Сектор за ванредне ситуације МУП Србије Зрењанин, ЈКП “Пијаце и паркинзи”, ЈКП “Чистоћа и зеленило”, Предшколска установа Зрењанин и Културни центар Зрењанина. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6610/SOSOV_ZAVRSNA_SVECANOST_0.jpg