Градоначелник разговарао с председником Европске асоцијације за школски спорт и Савеза за школски спорт Србије Жељком Танасковићем, о унапређењу сарадње

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура одржао је данас радни састанак с председником Европске асоцијације за школски спорт и Савеза за школски спорт Србије Жељком Танасковићем и генералним секретаром Београдске асоцијације за школски спорт Слободаном Ђурићем. Састанку су присуствовали генерални секретар Савеза за школски спорт Војводине Јован Лекић и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић
 
Симболично, данас су у Зрењанину били представници школског спорта Европе, Србије, Војводине, Београда и Европског града спорта, Зрењанина. 
 
 
 
 
Жељко Танасковић, некада врхунски спортиста, одбојкаш, данас је на две значајне функције у области школског спорта. Истакао је да је тема састанка с градоначелником Зрењанина била ширење и унапређење сарадње с Градом Зрењанином, али и Савезом за школски спорт Војводине. 
“Зрењанин, као град спорта, заслужује да буде домаћин и организатор и великих школских такмичења. Управо зато смо данас овде, јер планирамо да бар једно од такмичења у наредној години, из календара Европске асоцијације за школски спорт, или неки велики међународни скупови и кампови школараца, буду одржани у Зрењанину”, рекао је Танасковић.   
 
Током састанка било је речи и о успешно организованој 9. Спортској олимпијади школске омладине Војводине, којој је присуствовао и Жељко Танасковић, а овом приликом градоначелник му је уручио пригодну публикацију о тој највећој манифестацији школског спорта на територији Војводине. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6838/TANASKOVIC_SASTANAK_0.jpg