Нови циклус едукативног квиза "Прљаво или чисто - није исто" – зрењанински ђаци у еколошкој мисији!

ЈКП "Чистоћа и зеленило" Зрењанина, уз подршку Града Зрењанина, организује четврти по реду Еко квиз под називом "Прљаво или чисто-није исто" за ученике од петог до осмог разреда. 

Реч је о такмичењу чији је циљ подизање нивоа свести основаца о значају и заштити животне средине, рециклажи и екологији, а ове године за учешће у Еко квизу пријављен је рекордан број школа, њих 22 из Зрењанина и насељених места. 

 

 

Квалификације и полуфинално такмичење ће се одвијати у периоду од 28. фебруара до 3.  марта, у Кристалној дворани. Финале је заказано за 10. март у Културном центру. Школа која победи у финалу, представљаће наш град на републичком такмичењу, које ће бити одржано током априла месеца у Београду.

 

 

ЈКП "Чистоћа и зеленило" Зрењанин и Град Зрењанин, захваљују свим пријављеним школама, као и њиховим наставницима који су препознали циљ овог такмичења.

- Сигурни смо да на овај начин, путем едукације деце чинимо добро дело за наш град и  животну средину – поручено је том приликом.

 

 

Иначе, екипа Основне школе “2. октобар“ из Зрењанина била је победник републичког такмичења у еко-квизу “Прљаво или чисто - није исто” одржаног 2017. године када су показали највише знања и умећа на првом републичком такмичењу те врсте.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6915/eko_kviz_00.jpg