Међународни дан спорта, 6. април: Зрењанин трчи и ове године, објављени термини три највећа догађаја

Зрењанин ће трчати и ове године, на неколико великих манифестација те врсте у нашем граду, а термини оних на којима најмасовније узимају учешће наши суграђани и њихови гости објављени су данас: трећи Зрењанински маратон одржаће се 28. маја, седми Зрењанински полумаратон стартује 1. октобра, док ће треће издање Уличне трке у Ечки бити на програму 28. октобра. 
 
Организатори сва три догађаја били су данас гости градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, поводом 6. априла, Међународног дана спорта. Пријему су присуствовали и челници Спортског савеза града - Вукосава Ђапић Атанацковић и савеза за школски спорт града Зрењанина и АП Војводине - Кристина Бачић и Јован Лекић
 
 
 
Градоначелник је поручио организаторима трка да могу да очекују подршку града и овога пута, те изразио очекивања да ће и ове године манифестације обележити масовност и позитивна енергија. Подсетио је да се, уз ове трке, одржавају још и “Трка за срећније детињство” и “Дан пешачења”, тако да све узрасне категорије суграђана могу да одаберу место и начин бављења неком физичком активношћу. У претходне две године, пет званичних манифестација окупљало је укупно више од четири хиљаде учесника.  
 
Генерална скупштина Уједињених нација је 23. августа 2013. године усвојила резолуцију којом је 6. април проглашен за Међународни дан спорта. Овај датум установљен је у знак сећања на дан када су отворене прве модерне Олимпијске игре у Атини, 1896. године.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6966/PRIJEM_MARATON_POLUMARATON_TRKA_ECKA_0.jpg