Велико интересовање за превентивне прегледе мамографом у Перлезу - део обележавања Међународног дана породице

Месна заједница Перлез, у сарадњи с Клиничким центром Војводине Нови Сад, организовала је превентивне прегледе покретним мамографом у том селу, као део обележавања Међународног дана породице. По речима Бојане Жмирић, медицинске сестре амбуланте зрењанинског Дома здравља у Перлезу и одборнице у Скупштини града Зрењанина из тог места, за ову акцију, иницирану од стране Савета месне заједнице, влада велико интересовање.
 
 
 
“За превентивни преглед пријавило се сто педесет жена, њих седамдесет је до сада прегледано и ова акција је у потпуности оправдала наша очекивања. Жене долазе у заказаном термину, све се обавља врло брзо, без гужви и чекања. Истакла бих и ангажовање Радоша Пејовића, посебног саветника министарке за бригу о деци и демографију и покретача манифестације “Дани породице у Србији”, која се од 2021. године одржава управо у Перлезу”, казала је Жмирић. 
 
Превентивни прегледи мамографом у Перлезу почели су у недељу, 14. маја и завршавају се данас. Грађани овог места, које својим активностима промовише породицу, брак и рађање, и овом акцијом исказали су бригу о породици, својим мајкама, бакама, супругама, сестрама.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7011/MAMOGRAF_PERLEZ_0.jpg