Одржан први пробни камп манифестације “Србија у ритму Европе”: домаћин Зрењанин и организатори најављују ТВ спектакл из нашег града 

Након што су прошле године представнице Зрењанина однеле победу на телевизијском дечјем музичком такмичењу “Србија у ритму Европе”, нашем граду припала је част да буде домаћин овогодишњег завршног такмичења, предвиђеног за крај октобра или почетком новембра. Припреме за ту манифестацију почеле су већ претходног викенда, када је у Зрењанину одржан промотивни скуп и први пробни камп, на ком се окупило свих 25 екипа, заједно с њиховим пратиоцима, представницима градова и општина широм Србије, као и организаторима такмичења. 
 
 
 
 
Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и помоћница градоначелника и председница Организационог одбора манифестације Цица Вучковић дочекали су званице пријема и пожелели им угодан боравак у Зрењанину, а од директора телевизијског програма “Ритам Европе” Игора Карадаревића и извршног директора “Ритма Европе” Давида Макевића уручене су им плакете захвалности. Потом је представљен и цео тим “Ритма Европе” и најављен спектакл који очекује гледаоце крај малих екрана, али и учеснике програма. Одржан је и посебан састанак ком су присуствовали представници Града Зрењанина, организатора и градова и општина из којих долазе учесници манифестације. 
 
 
 
 
Пријем је почео минутом ћутања у част настрадалој деци из Основне школе “Владислав Рибникар” у Београду. Марија Алексић, једна од чланица победничког тима Зрењанина претходне сезоне, извела је “Оду радости”, европску химну.
 
Директор програма “Србија у ритму Европе” Игор Карадаревић изразио је задовољство због учешћа на овогодишњој манифестацији преко 120 деце и њихових координатора, из 25 градова и општина Републике Србије, међу којима је и општина Лепосавић, са територије Косова и Метохије.
“Сви они стигли су у Зрењанин, где ће током викенда радити с тимом “Србија у ритму Европе”, нашим телевизијским фестивалом. Камп је почео њиховим доласком, пријемом, разменом поклона, и бројним активностима које следе у наставку. Сваки град представља једну земљу, тв пренос се планира крајем октобра или почетком новембра, а то ћемо знати после другог кампа, који ће се такође одржати у Зрењанину”, рекао је Карадаревић и додао да Град Зрењанин, као домаћин, итекако заслужује три сата телевизијског програма на Првој српској телевизији и да га деца Србије виде и упознају.
 
 
 
 
“Сигуран сам да многа деца која су данас дошла нису ни знала колико Зрењанин има лепих грађевина, колико одише господством, финоћом, свим оним што краси нашу Војводину. У потпуности сам задовољан условима које је град Зрењанин пружио, као и целим тимом Градске управе, с којим сарађујемо”, казао је директор програма “Србија у ритму Европе”. 
 
Домаћини пријема за учеснике у Градској кући били су заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и помоћница градоначелника и председница Организационог одбора манифестације Цица Вучковић. Заменику је овом приликом уручена захвалница за партнерство Града Зрењанина у фестивалу. 
“Град Зрењанин је ове године домаћин такмичења “Ритам Европе”, и оно што се већ данас могло видети и осетити у нашој Барокној сали, то су та енергија, младост и лепота из свих делова Србије. Овде су се окупила деца која раде оно што воле, уживају у нечему што је лепо, а ми ћемо се потрудити да будемо што бољи домаћини и овог кампа и целокупне манифестације, и да пошаљемо најлепшу слику из нашег града Зрењанина”, поручио је заменик градоначелника Саша Сантовац
 
 
 
 
Након првог пробног кампа, учесници манифестације “Србија у ритму Европе” окупиће се поново у Зрењанину крајем августа, када ће се одржати и жребање на Тргу слободе или Градској башти. Трећи камп, у трајању од 3 или 4 дана предвиђен је за септембар/октобар, а такмичење крајем октобра или почетком новембра, како је планирано, у “Кристалној дворани”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7044/RITAM_EVROPE_0.jpg