Окружно ватрогасно такмичење за јуниоре и подмладак: неговање млађег састава за успешно одржање добровољних друштава 

Градски ватрогасни савез Зрењанин организовао је данас, на теренима Спортског центра "Иван Грубачки - Гута", окружно ватрогасно такмичење за јуниоре и подмладак добровољних ватрогасних друштава са територије средњег Баната. Наступило је 15 екипа, а учесници су стигли из ДВД Арадац, Бело Блато, Клек, Ново Милошево, Меленци и Мужља. Подмладак су чинила деца старости од 6-12 година, а јуниори од 12-16 година.
 
 
 
 
Такмичењу су присуствовали помоћник градоначелника Зрењанина Рајко Капелан, председник Ватрогасног савеза Србије Драган Ћапин, председник Градског ватрогасног савеза Зрењанин Чедомир Јањић, представници Ватрогасног савеза Војводине, Гарнизона Војске Србије у Зрењанину, Полицијске управе и Организације Црвеног крста.
 
Обраћајући се у име Града Зрењанина, градоначелника Сима Салапуре и у своје лично име, помоћник градоначелника Рајко Капелан истакао је значај оваквих такмичења у припреми и неговању младих нараштаја ватрогасаца, како би у будућности наследили старије и наставили дугу и богату традицију добровољног ватрогаства у нашем граду и околини. 
 
 
 

"Зрењанин је међу водећим срединама у Србији, када је у питању овакав вид организовања. У сваком селу постоји и функционише добровољно ватрогасно друштво, а укупно је у свим јединицама Градског ватрогасног савеза више од две хиљаде ватрогасаца. Поносни смо на то, јер њихово ангажовање представља значајну помоћ, не само приликом пожара, већ и у другим кризним ситуацијама и кад год се појави неки проблем. Драго ми је што видим оволико деце, младих људи, који ће сутра бити добровољни ватрогасци, што нам гарантује да ћемо и у будућности имати на кога да се ослонимо, када то буде потребно", казао је Капелан и пожелео свим учесницима успех на данашњем такмичењу и добро дружење.    
 
 
 
 
Циљ такмичења био је да најмлађи покажу спретност, сналажљивост и бројност, да су снага на коју се у будућности може рачунати, али и да се промовише добровољно ватрогаство, као хумана и неопходна делатност. У сеоским срединама и локалним заједницама, добровољни ватрогасци први су "на удару" у случају пожара, и таквих интервенција на територији Зрењанина некада буде и по 200 током године. Све то иде у прилог настојањима да се Ватрогасном савезу града Зрењанина да значај какав заслужује, и додатно улаже у људство, возила, опрему и технику, како би своју улогу оправдао на најбољи начин.
 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7060/OKRUZNO_VATROGASNO_TAKMICENJE_2023_0.jpg