Уручени уговори за суфинансирање уређења атарских путева у овој години: Граду Зрењанину 38 милиона динара, укупна улагања 64 милиона 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владимир Галић уручио је у Новом Саду уговоре корисницима који су остварили право на бесповратна средства на конкурсу за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта. Зрењанин је међу градовима и општинама којима је опредељено највише средстава за реализацију у текућој години - 38 милиона динара, а уговор је потписао градоначелник Зрењанина Симо Салапура
 
 
 
Додељена средства биће искоришћена за уређење два атарска пута у катастарским општинама Ечка и Српски Елемир, укупне дужине 6,3 километара, ширине 3 и 4 метра. Уређење ће се вршити туцаником, са стабилизацијом хидрауличним везивом, а укупна улагања износиће 64 милиона динара. Учешће Града Зрењанина износи близу 26 милиона динара. 
 
Покрајинска влада издвојила је у овој години 400 милиона динара за суфинансирање пројеката уређења атарских путева и отресишта, а средства су расподељена на 26 јединица локалне самоуправе. 
“Укупна вредност ове инвестиције је 706,9 милиона динара, од чега је на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду обезбеђено 400 милиона, а градови и општине ће инвестирати 306,9 милиона“, рекао је Галић, истакавши да је ова конкурсна линија веома значајна за развој пољопривредне инфраструктуре, јер је важно да се сваком пољопривреднику омогући да несметано дође до своје њиве.
 
 
 
Галић је позвао локалне самоуправе да се у што већем броју пријаве и на конкурсе ресорног секретаријата који следе.
„Имаћемо још неколико конкурса за унапређење инфраструктуре. У припреми је конкурс за водне објекте, за шта смо издвојили 480 милиона динара. Ребалансом покрајинског буџета, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство имаће додатних 200 милиона динара за уклањање дивљих депонија и сметлишта са пољопривредних земљишта у локалним самоуправама“, нагласио је Галић.
 
Град Зрењанин наставља тако с мерама подршке пољопривредницима, међу које, свакако, спада и уређење атарских путева, како би до својих обрадивих површина стигли брже и једноставније. Уз буџетска средства Града Зрењанина, снажна подршка програмима и пројектима града стиже и од Покрајине и Републике, што је потврђено и уручењем уговора у Новом Саду. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7043/UGOVORI_ATARSKI_PUTEVI_NS_0.jpg