Ивана Вулета светска шампионка с новим националним рекордом, честитка градоначелника Зрењанина

Најбоља атлетичарка Србије и Балкана Ивана Вулета освојила је златну медаљу у скоку удаљ на Светском првенству у Будимпешти и својој богатој колекцији трофеја додала један од ретких који јој недостају. Ивана је до титуле дошла тријумфално, најбољим светским резултатом тренутно и новим националним рекордом на отвореним борилиштима - 7,14 метара. Колико је наша атлетичарка јуче била супериорна у односу на противнице, говоре и чињенице да су и њени други и трећи скок (7,05 и 6,91) били дужи од скока којим је Американка Тара Дејвис - Вудхол освојила сребрну медаљу (6,91 м). Треће место припало је Алини Ротару - Котман из Румуније, која је доскочила до 6,88 метара.   
 
Рођена и поникла у Зрењанину, одакле се винула ка светским висинама, Ивана Вулета је узор не само младим атлетичарима, већ и пример спортисте који никада не заборавља родни град, прве атлетске кораке и спортске учитеље. На освојеној најсјајнијој светској медаљи честитао јој је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.  
- У име Града Зрењанина и у своје лично име, честитам ти на још једном блиставом тријумфу, доминантној победи и најбољем примеру како се бори за боје своје земље и за што виши спортски домет. Истичемо и овога пута да се Зрењанинци поносе твојим успесима и медаљама, а титула светске шампионке резултат је који ће на атлетска борилишта довести и нове таленте, којих је у твом родном граду увек било и биће. Желим ти још пуно спортских и животних успеха и да сјајан наступ из Будимпеште поновиш и на Олимпијским играма у Паризу - поручио је градоначелник Салапура. 
 
 
Фото: Атлетски савез Србије
 
Освојено злато на Светском првенству на отвореном највреднији је резултат Иване Вулете до сада. У Москви 2013. и Пекингу 2015. године освојила је бронзане медаље, уз бронзу и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године. Двострука је европска шампионка и једном вицешампионка, а на такмичењима у дворанама била је два пута светска и три пута европска шампионка. Три пута проглашавана за најбољу српску спортисткињу и два пута за најбољу спортисткиљу Балкана. Рођена је 1990. године у Зрењанину, чланица је Атлетског клуба “Војводина”из Новог Сада. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7137/Ivana_Vuleta_avgust_2023_0.jpg