Aсфалтирање атарског пута између Орловата и Ботоша/Томашевца почеће до краја септембра

Aсфалтирање садашњег атарског пута између Орловата и Ботоша/Томашевца, дужине 5,5 километара, почеће до краја септембра. У ситуацији када је затворен друмско-железнички мост преко Тамиша, ови путарски радови представљаће олакшање за мештане Орловата и Томашевца, биће на корист и Ботошанима, у јеку активности за трајно решавање саобраћајних праваца у насељима око Тамиша.
 
 
- Асфалтирање атарског пута почеће до краја септембра. Подсећам да је и у току пројектовање и два моста - новог друмског и железничког, те да је извесно да ће грађевинска дозвола за друмски мост бити припремљена најкасније до краја године. У сталним смо контактима и са Министарством грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, и с јавним предузећима "Путеви Србије" и "Железнице Србије", како би проблеми с којима се суочавају мештани наших насељених места уз Тамиш што пре били трајно решени - истакао је овим поводом градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
 
 
 
Подсећамо, атарски пут од Орловата до раскрснице с асфалтним путем између Ботоша и Томашевца, изведен је 2019. године са стабилизованом подлогом која омогућава пресвлачење асфалтом, без компликованих и дужих радова на путној подлози. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7170/Atarski_Orlovat_0.jpg