Кошаркаши Србије вицешампиони света - честитке градоначелника репрезентативцима и Зрењанинцу Дејану Давидовцу

Велик спортски успех остварили су кошаркаши Србије, освајањем другог места и сребрне медаље на управо завршеном Светском првенству на Филипинима. У финалној утакмици, после велике борбе поражени су од Немачке резултатом 83:77.  
 
У саставу репрезентације био је и Зрењанинац Дејан Давидовац, који је, током целог шампионата, дао значајан допринос освајању другог места и титуле вицешампиона света. Кошаркашима Србије и посебно Давидовцу, честитку је упутио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура
"Све честитке нашим репрезентативцима, стручном штабу на челу с тренером Пешићем и Кошаркашком савезу Србије, за све што је наш тим приказао и урадио на Светском шампионату, за сребрно одличје и пласман на Олимпијске игре у Паризу. Посебне честитке упућујем Дејану Давидовцу, нашем суграђанину, који доноси светску кошаркашку медаљу у Зрењанин поново након више од две деценије. Браво Дејане, браво кошаркаши Србије!", поручио је градоначелник Салапура, подсећајући се и сусрета с браћом Давидовац, Дејаном и Бојаном, током манифестације "Дан кошарке" и промоције кошаркашког спорта у Зрењанину, прошле године. 
 
 
 
 
Подсетимо, кошаркашки репрезентативци рођени и поникли у Зрењанину претходно су освојили медаље на Светском првенству 2002. године у америчком Индијанаполису - Дејан Бодирога и Жарко Чабаркапа тада су освојили злато. Занимљиво је да су и њих двојица и Давидовац прве кошаркашке кораке начинили под стручним надзором тренера Раде Првулова.
 
Дејан Давидовац рођен је 1995. године у Зрењанину. Из школе кошарке “Уно Гранде” прешао је у млађе категорије КК “Пролетер”, а у сезони 2011/12. добио је прилику и у сениорском саставу клуба. Био је и члан КК “Вршац”, одакле прелази у “Црвену Звезду”, с којом је освојио четири титуле првака Србије, три Јадранске лиге, два Купа Радивоја Кораћа и један Суперкуп Јадранске лиге. Једну сезону провео је у московском ЦСКА. Са младом репрезентацијом Србије освојио је злато на Европском првенству 2015. године.
 
Фотографије: Кошаркашки савез Србије
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7161/Dejan-Davidovac_0.jpg