Потписан споразум о пословно-техничкој сарадњи између Техничког факултета “Михајло Пупин” и компаније “Линглонг”: вишеструки бенефити за обе стране 

Споразум о пословно-техничкој сарадњи између Техничког факултета “Михајло Пупин” и компаније “Линглонг” потписан је данас у тој високошколској установи, а уз потписнике, свечаности су присуствовали и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, његов заменик Саша Сантовац и члан Градског већа Славиша Влачић.
 
 
 
 
Поздрављајући декана ТФ проф. др Милана Николића, генералног директора компаније “Linglong International Europe” Зрењанин Ванг Лиђијанга и присутне, градоначелник је истакао да овај споразум дугорочно доноси бенефите и нашем факултету и компанији “Линглонг”, те да ће ова сарадња бити веома значајна за будући развој стручних кадрова и привреде Зрењанина.  
- Отварамо овим ново поглавље сарадње између највећег привредног колектива у граду и најзначајније образовне установе. Компанију сматрамо делом Зрењанина, факултет је одавно саставни део нашег града и сарадњу учвршћујемо на обострано задовољство. Корист од овог споразума биће обострана, а Град Зрењанин има широм отворена врата и подржава све развојне иницијативе и пројекте, и Техничког факултета и "Линглонга", с јасним циљем економског и друштвеног напретка ове средине и стварања од Зрењанина још бољег места за живот - поручио је градоначелник Салапура. 
 
 
 
 
Генерални директор "Linglong International Europe" Ванг Лиђианг (Wанг Lijiang) је, поводом потписивања уговора, изјавио да је сарадња “Линглонга” с Техничким факултетом веома важна прилика за компанију која је до сада уложила 800 милиона евра у изградњу фабричког комплекса у Зрењанину, запослила више од 800 људи и тиме постала значајан члан локалне економске и друштвене заједнице. 
 
Директор Ванг је додао да “Linglong International Europe” планира да годишњи обим производње достигне 12 милиона гума за путничке аутомобиле и 2 милиона гума за камионе, као и да запосли укупно 1200 радника. При том је додао да је компанији у том погледу потребна подршка локалне заједнице, укључујући и Техничког факултета “Михајло Пупин”, са којим ће сарадња обухватати доделу стипендија, развој нових предмета и курсева, стручну праксу за студенте и спонзорства, што ће представљавати велики добитак за обе стране, као и за цео Зрењанин, чији млади људи ће имати прилику да се професионално развијају и остваре у свом родном граду. 
 
 
 
Декан Техничког факултета “Михајло Пупин”, проф. др Милан Николић, је рекао да овај уговор због стручне праксе и стипендија представља важну прилику за студенте, али и за привреду која ће моћи дугорочно задовољи своје кадровске потребе у Зрењанину, због чега је факултет и оформио нову позицију продекана за привреду, који ће бити задужен са повезивање са предузећима и њихову сарадњу са факултетом. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7157/FAKULTET_LING_LONG_0.jpg