Одржана 51. Скупштина СКГО - уз чланство у председништву, Зрењанину уручен и Уговор о донацији, у оквиру пројекта подршке родитељству од стране локалних самоуправа

Стална конференција градова и општина (СКГО), највећа и најважнија организација локалних самоуправа у Србији, прославља ове године јубилеј - 70 година од оснивања. У београдском "Сава центру" данас је одржана 51. Скупштина СКГО, под називом "70 година СКГО - седам деценија развоја локалне самоуправе у Републици Србији", у чијем су раду учествовали и представници Града Зрењанина - заменик градоначелника Саша Сантовац и начелник Градске управе Ненад Домјесков. У оквиру једног од пратећих догађаја, Зрењанину је уручен Уговор о донацији за учешће у пројекту "Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству", који спроводе СКГО и организација УНИЦЕФ.
 
 
 
 
Зрењанин је један од 29 градова и општина учесника у овом пројекту, а уз Сантовца и Домјескова, уручењу уговора присуствовала је и координаторка пројекта Оливера Лисица. Предмет уговора је донација информационо-технолошке опреме и дидактичких средстава, у сврху унапређења подршке родитељству и раном развоју деце, у укупној вредности од 300.000 динара. Како је истакнуто данас, ове локалне самоуправе су за само годину дана успеле да створе услове за програмирање мера у локалним буџетима усмерених на подршку деци и родитељима у најранијим годинама, како кроз есенцијалне услуге здравствене заштите, предшколског образовања и васпитања, социјалне заштите, тако и кроз мобилизацију заједнице. О томе су на свечаности говорили Никола Тарбук, генерални секретар СКГО и Јелена Зајегановић, руководилац програма УНИЦЕФ за здравље и рани развој детета.
 
 
 
 
Заменик градоначелника Сантовац учествовао је у гласању за органе СКГО у наредном мандату, након ког је одлучено да Зрењанин, уз још 23 локалне самоуправе, уђе у председништво  СКГО. Председавајући и у наредне две године биће град Лесковац, у чије име се обратио председник Привременог органа града и председник СКГО у претходном мандату, др сци. мед. Горан Цветановић, истакавши да је велика част бити реизабран на ову функцију.
 
Учеснике 51. Скупштине СКГО, представнике више од стотину градова и општина Србије, поздравили су председник Привременог органа града Београда Александар Шапић, у име домаћина и Маја Мачужић Пузић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије.
 
 
 
 
Скупштини су присуствовали и бројни гости, представници министарстава у Влади Републике Србије, чланови дипломатског кора, међународних организација и институција. У оквиру програмског дела Скупштине одржана је панел дискусија "Улога асоцијације локалне самоуправе данас - изазови и приоритети" и уприличена пригодна изложба, посвећена јубилеју, 70. годишњици од оснивања СКГО.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7289/SKGO_BGD_SANTOVAC_DOMJESKOV_0.jpg