Година на измаку у знаку борилачких спортова у Зрењанину - три екипне државне титуле и успеси на међународном плану за сваку похвалу

Година која је на измаку протекла је, у спортском Зрењанину, у знаку борилачких спортова,  потврде континуираног стручног рада, али и изражене масовности, јер се бројни наши најмлађи суграђани опредељују управо за тренирање и бављење спортом у таквим клубовима. Резултати, који долазе као последица свега наведеног, доприносе и већем интересовању за те спортове, па је, на тај начин, обезбеђен контиуитет развоја и у наредном периоду.
 
Рвачи су љубитеље спорта традиционално навикли на успехе, који нису изостали ни ове сезоне. “Пролетер” је освојио 19. титулу шампиона Србије и већ одавно је по томе најуспешнији градски спортски колектив. Низу појединачних трофеја додали су још две бронзане медаље са Светског првенства, које су освојили Мате Немеш и Георги Тибилов, уз олимпијску норму Немеша за предстојеће игре у Паризу. Немеш се окитио и сребром на Европском првенству, с ког су стигле још две бронзане медаље - Тибилова и Михаила Каџаје
 
 
 
 
Светска медаља у каратеу, прва за Србију после више од деценије, стигла је у Карате клуб “Зрењанин”, а донео ју је Ђорђе Тешановић, трећепласирани на Светском сениорском шампионату у Будимпешти. На крилима овог успеха, каратисти “Зрењанина” освојили су и пехар Националне премијер лиге и постали екипни шампиони Србије у мушкој сениорској конкуренцији.  
 
Највећи клупски успех у историји постигли су ове сезоне и чланови и чланице Омладинског џудо клуба “Пролетер”. Сениорке су први пут постале шампионке Србије, док је мушка екипа поновила прошлогодишњи успех, освајањем трећег места у националном шампионату. 
 
 
 
 
Спортску традицију града Зрењанина и његових борилачких спортова све сигурније исписује и “Меморијал Звонимир Звонко Вујин”, такмичење посвећено легендарном зрењанинском боксеру. Ове године успешно је организовано трећи пут, и то у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”, као први спортски догађај на том привредном и политичком подручју три државе чланице на Балкану. Наступали су и чланови два зрењанинска боксерска клуба “Банат” и “Петровград”, који се све више намећу и у ширим оквирима. 
 
 
 
 
Почетак 2023. године обележио је и ММА спектакл одржан у оквиру националног каравана, борбе у октогону које су испуниле трибине зрењанинске “Кристалне дворане”. Ако свему наведеном додамо и борилачке спортове који су такође дуго присутни у Зрењанину и чији представници стандардно бележе добре резултате на бројним такмичењима - мачевање (МК “Омладинац”), теквондо (ТК “Зрењанин”, ТК “Пролетер”), савате и кик бокс (КБС “Интернационал”, “Фајтер”) - заокружујемо слику спортског Зрењанина који заслужује пажњу и све похвале, али и подршку за остваривање добрих резултата и у будућности.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7302/Borilacki_sportovi_0.jpg