Квалификациони меч у футсалу Србија - Пољска сутра увече у Зрењанину - пријем у Градској кући за делегацију нашег тима

Футсал репрезентације Србије и Пољске одиграће сутра (петак, 15. децембар) у Зрењанину квалификациону утакмицу за учешће на Светском првенству 2024. године у Узбекистану. Меч почиње у 18 часова у “Кристалној дворани”, уз симболичну цену улазнице од 100 динара којом се помаже хуманитарна акција “Спортом за боље сутра”. Улазнице ће моћи да се купе на билетарници “Кристалне дворане” сутра од 10 часова. 
 
 
Овим поводом, у Градској кући уприличен је пријем за делегацију нашег тима у саставу Бојан Павићевић - директор футсал селекција, Дејан Мајес - селектор мушке А селекције, Марија Армуш - тим менаџер и играчи, капитен тима Милош Симић, као и Слободан Рајчевић и Никола Матијевић, иначе наши суграђани. Угостио их је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, а пријему су присуствовали и председник Фудбалског савеза града Зрењанина Велибор Младеновић и генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић
 
 
 
 
Градоначелник је истакао да је граду Зрењанину припала част да поново угости националну футсал селекцију. Подсетио је и на друге наступе репрезентативних селекција током ове године и рекао да се она завршава још једним спортским спектаклом у “Кристалној дворани”.
- Веома важна утакмица за футсал репрезентацију Србије, у нашем граду су и на припремама, Зрењанин, као и увек до сада, очекујем да буде добар домаћин, а очекујемо и да наши суграђани подрже репрезентацију и ја их позивам, као и све наше спортисте, да сутра сви подржимо тим Србије, покажемо зашто је Зрењанин изабран да буде град домаћин и зашто баштинимо културу спорта у “Европском граду спорта” - казао је градоначелник Салапура.
 
Селектор Дејан Мајес рекао је да је неколико главних репрезентативаца “ван строја” због здравствених проблема, али да је атмосфера у тиму на врхунском нивоу. Подсетио је да су квалификације започели победом у Пољској, али да су сада у ситуацији да морају да победе.
- То је питање које се не поставља, једноставно потребна нам је победа, упркос малерима који нас прате. Момци који ће играти у Зрењанину су у овом моменту најбоље што Србија може да пружи, очекујемо и надамо се, на шта смо већ навикли, да подршка публике сутра буде максимална и да буде озбиљан “ветар у леђа” репрезентацији, која је тренутно најмлађа у Европи - казао је селектор Мајес.  
 
 
 
Никола Матијевић истакао је да сутра неће бити калкулација, да играчи немају права на грешку и да утакмица мора да се добије.
- Даћемо све од себе да то и постигнемо, великом бробом и концентрацијом и позвао бих зрењанинску публику која воли спорт и футсал да дођу, испуне дворану и помогну нам на нашем путу ка светском првенству - поручио је Матијевић.  
 
Репрезентацији Србије преостала су још два меча у “елит” рунди квалификација - против Пољске у Зрењанину и против Белгије, 20. децембра на гостовању - у којима су јој неопходне победе како би обезбедила учешће у баражу. После четири кола Србија се налази на трећем месту у групи са освојених 5 бодова, прва је Пољска са 9, а друга Украјина са 7 бодова.
 
 
 
 
Репрезентативци Рајчевић и Матијевић посетили су данас и ОШ “Петар Петровић Његош”, коју су похађали, и деци уручили фудбалске лопте, уз позив да дођу на утакмицу и подрже нашу селекцију. Била је то лепа прилика и за дружење и разговор с нашим футсалерима, у највећој зрењанинској школи, из које су поникли и бројни спортисти, државни репрезентативци у више спортова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7311/Srbija_Poljska_futsal_plakat_0.jpg