Одржана 24. седница Градског већа – усвојени програми пословања јавних предузећа и установа за 2024. годину

Седница Градског већа, 24. по реду, одржана је данас у Барокној Сали Градске куће, а на дневном реду било је близу тридесет тачака дневног реда и односиле су се углавном на усвајање програма пословања јавних предузећа и установа за наредну, 2024. годину. 

 

 

По завршетку седнице, заменик градоначелника Саша Сантовац рекао је да су након усвајања предлога одлуке о буџету Града Зрењанина за 2024. годину, на седници одржаној 15 новембра, данас усвојени и програми пословања за наредну годину и да су на тај начин створене могућности за одржавање седнице Скупштине града Зрењанина на којој би требало да се усвоје сви ови програми и, практично,  да се наставе даље активности за развој нашег града.

 

 

-  Истакао бих да је веома значајно то што ће буџет за следећу годину износити скоро осам милијарди динара, што је сигурно рекордан износ, а посебно, када је реч о улагањима у заштиту животне средине скоро, 1,2 милијарде предвиђено је за следећу годину, а биће улагања и у инфраструктуру – рекао је Сантовац.

Указао је и да би све који живе у Зрењанину требало да радује чињеница да ће порез на зараде износити приближно 3,5 милијарди динара.

 

 

- Подсетићу само да је тај порез 2019 – 2020. године износио око 1, 5 милијарди и то је показатељ броја запослених лица, али и повећања зарада запослених. То је већ константна тенденција будући да је и сада већ велика разлика у односу на прошлу годину, будући да ће ове године износи скоро 2,8 милијарде – указао је заменик Сантовац указавши да све то отвара могућности за реализацију нових инвестиција у Зрењанину.

 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7295/GRADSKO_VECE_01_12_2023_00.jpg