Пригодни спортски догађаји у Арадцу и Ботошу: подела спортске опреме и лопти ФК “АСК “ и турнир поводом јубилеја ФК “Омладинац”

Марко Кешељ, државни секретар Министарства омладине и спорта Републике Србије, посетио је у петак Арадац и том приликом, у сали ОШ “Братство”, уз присуство ученика спортиста те школе, уручио спортску опрему и фудбалске лопте тамошњем фудбалском клубу АСК. У име града Зрењанина дочекали су заменик градоначелника Саша Сантовац, одборник у Скупштини града из тог села Данко Ђокић, као и представници Савеза за школски спорт града Зрењанина и Војводине. 
 
 
 
 
Државни секретар Кешељ овом је приликом изразио задовољство што се дружио са децом на спортском терену.
“Сврха и циљ ове посете јесте да покажемо да за нас нема великих и малих клубова, да су нам сви клубови подједнако важни и да желимо да допремо до сваког детета, како би га мотивисали да се бави спортом. У оквиру ове акције, уручили смо и донацију у виду спортске опреме, како би ови, колико видим већ добри услови били још бољи и како бисмо децу задржали на спортским теренима”, истакао је Кешељ, иначе бивши кошаркашки репрезентативац наше земље.
 
 
 
 
Заменик градоначелника Сантовац подсетио је да је Зрењанин 2021. године био “Европски град спорта”, али да ту титулу, практично, носи сваке године.
“И ова фискултурна сала у Арадцу пример је наших тежњи да и у насељеним местима имамо могућности за бављење спортом, а драго нам је и што је државни секретар Кешељ препознао нашу опредељеност да улажемо у развој спортске инфраструктуре и тиме омогућимо да се што више наших суграђана, посебно деце, бави спортом. Захваљујем се и нашим данашњим домаћинима из Арадца, који својим активностима доприносе тим нашим тежњама, јер у селу функционише више спортских клубова. У спорт ћемо, свакако, улагати и у наредном периоду”, истакао је Сантовац.
 
Данко Ђокић је поручио да је свака помоћ добродошла и истакао да фудбалски клуб АСК постоји од 1956. године, да тренутно броји 35 чланова и да се, уз солидан играчки кадар, такмичи у А лиги фудбалског савеза града Зрењанина. 
 
 
 
Након посете Арадцу, заменик градоначелника боравио је у Ботошу, поводом још једног спортског догађаја - присуствовао је традиционалној манифестацији “Плаво-бела ноћ“ Фудбалског клуба “Омладинац 1932“. Том приликом је најмлађим представницима клуба уручио спортску опрему и лопте, а потом и присуствовао ревијалним утакмицама у малом фудбалу између вршњака ФК “Омладинац” и ФК “Задругар” из Лазарева, у три узрасне категорије. Дружење на спортском терену, паркету Дома спортова “Александар Александрович Карељин”, настављено је још једном ревијалном утакмицом, између ветерана фудбалских клубова “Пролетер” Зрењанин и ОФК “Београд”, да би га завршили сениори ФК “Омладинац” и ФК “ПКБ” из Београда.  
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7296/MARKO_KESELJ_I_BOTOS_0.jpg