Расписан Јавни позив за остваривање права на финансијску подршку за лечење малолетне деце и позив за финансијску помоћ за биомедицински потпомогнуту оплодњу у Зрењанину

Градоначелник Симо Салапура расписао је још два јавна позива- Јавни позив за остваривање права на финансијску подршку за лечење малолетне деце са пребивалиштем на територији града Зрењанина и Јавни позив за остваривање права на финансијску помоћ за биомедицински потпомогнуту оплодњу у граду Зрењанину.

Градоначелник Салапура рекао је да је и приликом израде буџета за ову годину препозната потреба за оваквом врстом помоћи, посебно имајући у виду број захтева поднетих током претходних година.

 Указао је да је реч о две веома значајне мере пронаталитетне политике коју Град Зрењанин спроводи и позвао родитеље и старатеље деце са пребивалиштем на територији нашег града да искористе могућност финансијске подршке,  као и парове заинтересоване за вантелесну оплодњу да  се одазову на ове Јавне позиве.


Када је реч о Јавном позиву за остваривање права на финансијску подршку за лечење малолетне деце Град Зрењанин омогућава остваривање права за лечење малолетне деце, набавку помагала, дијагностичких поступака и других медицинских процедура како на територији Републике Србије, тако и у иностранству, као и за обезбеђивање лечења у одговарајућој здравственој установи у Републици Србији уз ангажовање иностраног здравственог стручњака.

Захтев се може поднети само за лечење, лекове, медицинске процедуре, дијагностике и помагала која се препоручују, научно су доказана и прихваћена у пракси, као и да не представљају експерименталне облике лечења.

Висина финансијске подршке се на предлог Комисије и образложену оцену и мишљење утврђује решењем Градоначелника у сваком конкретном случају и максимално може износити 150.000 динара по поднетом захтеву, и исплаћује се у једнократном износу.

Рок за подношење захтева са потребном документацијом је до утрошка средстава за ту намену, а решење се доноси у року од 30 дана од дана пријема захтева од стране подносиоца.

 

Право на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу која се исплаћује из средстава буџета Града, се може остварити за два покушаја биомедицински потпомогнуте оплодње, а висина финансијске помоћи обезбеђује се у буџету Града за сваку буџетску годину и износи максимално 200.000 динара по одобреном захтеву, а исплаћује се у једнократном износу.

Рок за подношење захтева са потребном документацијом је до утрошка средстава за ту намену.

 

Све додатне информације доступне су на сајту у делу „конкурси и огласи“ , а заинтересовани се могу обратити позивајући број телефона 023/3150050 или путем е-mail: jelena.dragic@grad.zrenjanin.rs.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7365/large_Grb_Indeks_300.jpg