“Дани пива” почињу 6. августа, организатори и учесници најавили богат програм и бројна пратећа дешавања за све узрасте 

Традиционална манифестација “Дани пива” одржаће се ове године 39. пут, од 6. до 11. августа и окупиће, као и ранијих година, бројне атрактивне извођаче на две концертне бине, уз низ пратећих програма за све узрасте и афинитете посетилаца - најављено је на данашњој конференцији за новинаре, уприличеној у амбијенту зрењанинске Градске баште. Представницима медија обратили су се градоначелник Симо Салапура, директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар, оперске уметнице Драгана Радаковић и Љубица Вранеш, фронтмен зрењанинске групе “Урош и нејаки” Урош Дерикрава и директорка Туристичке организације града Зрењанина Сања Петровић. Модератор конференције била је Ивана Арађан, ПР менаџер “Дана пива” 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура најавио је 39. “Дане пива” као зрењанински и војвођански бренд који ће, својим програмима и укупном организацијом, настојати да оправда признања “Најбоље из Војводине” и “Капија успеха”, те манифестацију подигне на још виши ниво. Та признања додељена су “Данима пива” као најбољој манифестацији у Војводини од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Привредне коморе Војводине. Осврнуо се на почетку на присуство прес конференцији наших оперских уметница.
- Верујем да ће оно што ће наше данашње гошће приказати са Зрењанинском филхармонијом дати још један јак печат свему што радимо у оквиру "Дана пива" и верујем да не постоји ни једна манифестација оваквог карактера у оквиру које имамо два наступа филхармоније. То је, међутим, само један од програма, једна од преко десет локација на којима се одржавају различити програми и сигуран сам да нешто може да се пронађе за сваки узраст, за сваки укус. Потрудили смо се да музички програм буде привлачан и разноврстан и очекујемо да број посетилаца од претходне године буде надмашен - истакао је градоначелник и најавио да ће, као својеврсно "загревање" за "Дане пива", 3. августа бити одржан концерт Николе Роквића у БИГ тржном центру, као и да је током јула у Зрењанину одржан и "Корзо Фест".
 
Наредне године, додао је градоначелник, очекује нас посебан јубилеј.
- Четрдесети "Дани пива" одржаће се у години у којој ће Зрењанин бити национална престоница културе. Верујем да ће и Организациони одбор и наши партнери имати могућност и прилику да прикажу још бољи и разноврснији програм - рекао је градоначелник Салапура.
 
 
 
Роман Бугар најавио је наступ Зрењанинске филхармоније са хоровима, док се други концерт одржава под називом "Guns N̓ Roses symphonic show".
- Овога пута ће хорови бројати између 100 и 120 чланова и у питању је хор "Преподобни Рафаило банатски", хор Средње музичке школе и Градски дечји хор Културног центра, које је припремала диригент Сенка Милисављевић. Част нам је што сваке године имамо прилику да отворимо концерте на тргу, а други концерт, различитог жанра, на овакав начин радимо можда први у свету, јер ансамбл "Guns N̓ Roses" није радио симфонијски концерт, као што су то радили неки други слични бендови. Очекујемо да ћемо и кроз овај концерт бити препознати у Европи и свету, као и након осталих концерата из тог неког другог жанра које смо урадили, и да ћемо бити једна од "карика у ланцу" града Зрењанина, као националне престонице културе - рекао је Бугар.
 
Драгана Радаковић, сопран и Љубица Вранеш, мецосопран, наступиће на концерту са Зрењанинском филхармонијом 8. августа. Вранешова је изразила задовољство због заједничког наступа и истакла сјајну сарадњу са филхармонијом, с којом је већ наступала раније. Радаковићева је изјавила да са Зрењанинском филхармонијом сарађује први пут.
- Изабрали смо најлепше оперске арије, арије из оперета, наполитанске песме, биће ту и српских соло песама и надам се да ће публика уживати у палети дивних мелодија. Упркос примамљивијим концертима који ће се одржавати, мислим да ћемо направити спектакл и да публици треба пружити и класику, уз најбоље извођаче и познате нумере, а управо ће тако и бити - рекла је Драгана Радаковић.  
 
 
 
Урош Дерикрава рекао је да му је драго што ће зрењанинска група "Урош и нејаки" наступати на "Данима пива" и свирати на Тргу слободе пре концерта Бајаге и инструктора, 10. августа. Том приликом представиће песме са дебитантског албума, уз неколико нових композиција, очекује добар наступ и позива публику из Зрењанина и околних места да дође на концерт. 
 
Директорка Туристичке организације града Сања Петровић рекла је да ће посетиоци "Дана пива" моћи да уживају и у бројним пропратним програмима.
- Спремни смо и с великм нестрпљењем очекујемо почетак манифестације. Ово је манифестација за целу породицу и то је оно што нас разликује од свих сличних манифестација у нашој земљи. Програми су конципирани тако да задовоље најразличитије укусе и све старосне структуре. Осим концерата на две бине, имамо и програме намењене деци, спортска такмичења, организујемо вожње туристичким аутобусом - ићи ћемо у Идвор, поводом 170 година од рођења Михајла Пупина - и бродом, како би упознали Зрењанин и са реке, ту су и гастрономске манифестације, а сви наши програми су потпуно бесплатни, укључујући и вожње. То је концепт који не мењамо 39 година и надам се да ћемо га задржати и убудуће - навела је Петровићева.    
 
 
 
Након конференције, градоначелник Зрењанина Симо Салапура и директор Пољопривредне школе у Зрењанину Владимир Попов потписали су Протокол о сарадњи, чији је један од сегмената и формирање мини пиваре, при ученичкој задрузи. Више о томе у посебној вести.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7566/PRESS_DANI_PIVA_2024_0.jpg