Посета Зрењанину представника енглеске фондације  "Dogs Trust Wordwilde", у склопу активности које спроводи с удружењем БЕТА и ЈКП "Чистоћа и зеленило"

Град Зрењанин протеклих су дана посетили представници фондације Dogs Trust из Енглеске, која у сарадњи с Удружењем за бригу о животињама Баната "БЕТА" и ЈКП "Чистоћа и зеленило" у нашем граду спроводе програм стерилизације и кастрације власничких паса. Између осталог, гости су се непосредно упознали с начином реализације програма, односно процедурама на основу којих се припремају и изводе стерилизације у ветеринарским ординацијама, а које су прописане од стране фондације  Dogs Trust.
 
 
 
Делегацију су предводили Крејг Руни, интернационални менаџер  Dogs Trust-a из Лондона и Алида Омановић, координатор тима Dogs Trust БиХ из Сарајева, огранка фондације из Енглеске, уз председника друштва пријатеља животиња "Љубимци" из Панчева Ивана Курајова, партнерске организације Dogs Trust-a. С њима су у посети локалној самоуправи биле и представнице Удружења "БЕТА" из Зрењанина Стојанка Глишин и Дуња Милошевић
 
 
 
У име домаћина, састанку су присуствовали помоћници градоначелника Цица Вучковић, Ненад Домјесков и Вера Милошев, као и технички директор ЈКП "Чистоћа и зеленило" и одборник у Скупштини града Владимир Вујин и Сања Марић, као чланови Радне групе за праћење примене Закона о добробити животиња.

- Разговарали смо о пројекту који се спроводи у сарадњи с БЕТОМ Зрењанин и организацијом Dogs Trust Wordwilde, а који се тиче, пре свега, стерилизације власничких паса, а паралелно с њим ће се реализовати и одређене друге активности, попут едукације, информисања грађана. То делимично БЕТА већ ради, али ће сада бити у већем обиму. Такође ће се паралелно спроводити и менторски пројекат, који подразумева реализацију одређених радионица, заједно с Градском управом, јавним комуналним предузећем и удружењем БЕТА. Надамо се да ћемо заједно, уз синергију, успети да дођемо до промена, у области управљања популацијом паса у самом Зрењанину. То подразумева и одговорно власништво над псима и његову контролу - истакао је након састанка Иван Курајов
 
 
Цица Вучковић је поздравила госте у име Града Зрењанина и градоначелника, изразивши задовољство што је Зрењанин први град у Србији који реализује овакву врсту пројекта,  финансирану од стране једне међународне организације. Истакла је да се нада и унапређењу и продужетку сарадње између Града Зрењанина и фондације из Енглеске, након што истекне једногодишњи уговор у оквиру ког ће се реализовати актуелни пројекат. 
 
Подсећамо, почетак пројекта су, почетком јула најавили представници удружења БЕТА, приликом разговора с градоначелником Симом Салапуром, када су изнете и појединости, као и начин учешћа заинтересованих суграђана, власника паса.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7565/ENGLEZI_BETA_0.jpg