Бронза за кошаркаше Србије у Паризу - Давидовац донео граду Зрењанину јубиларну, 25. олимпијску медаљу

Кошаркашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу, након што је данас, у борби за треће место, савладала Немачку резултатом 93:83. У саставу наше селекције био је и наш суграђанин, Дејан Давидовац, који је граду Зрењанину донео тако јубиларну, 25. олимпијску медаљу! 
 
У олимпијској експедицији Србије било је чак 15 Зрењанинаца, као спортиста, тренера или судија, а бронзана медаља за Давидовца овогодишња је круна спортских достигнућа и наставка изузетне олимпијске традиције коју наши суграђани негују у континуитету још од Олимпијских игара у Мелбурну, 1956. године. Давидовац се овим придружио спортским бесмртницима, којих је до сада било  петнаест, са освојене 24 олимпијске медаље. 
 
Фото: Кошаркашки савез Србије
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура поручује да олимпијски Зрењанин шаље најсрдачније честитке кошаркашкој репрезентацији Србије на оствареном успеху и освојеној бронзаној медаљи у никад тежој конкуренцији на олимпијским турнирима. 
"Ми смо као град посебно поносни јер је део те екипе Зрењанинац Дејан Давидовац. Ово је велики подстрек за развој кошарке у граду и Дејанова медаља нам сија златним сјајем.
 
Непоновљиву спортску традицију коју негујемо у Зрењанину након ових Игара наставио је Дејан Давидовац. Ово је 25 олимпијска медаља која је стигла у наш град. Овај јубилеј употпунићемо и податком да су Олимпијске игре у Паризу петнаесте на којима је неко од зрењанинских спортиста освајао олимпијску медаљу. Други пут смо у историји направили низ од четири узастопне Олимпијаде где су се Зрењанинци окитили олимпијским одличјима.
 
Хвала нашим кошаркашима на радости коју су нам приредили. Хвала свим спортистима из Зрењанина који су наступали на Олимпијским играма у Паризу. Нови олимпијски циклус је и нова прилика да као град останемо посвећени идеји олимпизма и створимо услове за резултате који ће нас на најбољи начин репрезентовати у Лос Анђелесу 2028" - дели радост свих љубитеља спорта у нашем граду и нашој земљи градоначелник Зрењанина.
 
 
Дејан Давидовац рођен је 1995. године у Зрењанину. Из школе кошарке “Уно Гранде” прешао је у млађе категорије КК “Пролетер”, а у сезони 2011/12. добио је прилику и у сениорском саставу клуба. Био је и члан КК “Вршац”, одакле прелази у “Црвену Звезду”, с којом је освојио четири титуле првака Србије, три Јадранске лиге, два Купа Радивоја Кораћа и један Суперкуп Јадранске лиге. Једну сезону провео је у московском ЦСКА. Са младом репрезентацијом Србије освојио је злато на Европском првенству 2015. године, a са сениорским тимом сребро на Светском првенству на Филипинима прошле године. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7579/Dejan-Davidovac_0.jpg