Други летњи спортски камп за младе из дијаспоре отвара се у понедељак, на Међународни дан младих, уз пригодан програм и концерт групе “Магла бенд”

Зрењанин ће и ове године, по други пут, бити домаћин летњег спортског кампа за наше младе сународнике из региона и дијаспоре, а свечано отварање биће уприличено у понедељак, 12. августа. Организатор кампа је Кабинет министра без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, у сарадњи с Градом Зрењанином. 
 
 
 
Ове године камп се отвара симболично, на Међународни дан младих, иако прве активности почињу дан раније, 11. августа и трајаће до 17. августа. Очекује се учешће око 120 младих из пет земаља региона, који ће, током боравка у Зрењанину, имати прилику да се едукују и усавршавају у пет спортских дисциплина, уз помоћ стручних тренера, али и да се упознају с историјом града, организовано обиђу град и околину, присуствују програмима у области културе...  
 
У склопу отварања манифестације, биће одржан и концерт “Магла бенда”, у понедељак, 12. августа, у 21 час, на платоу поред “Водоторња”, у главној зрењанинској улици. Концерт је отвореног типа, бесплатан и организатори позивају Зрењанинце да уживају у том музичком делу отварања летњег спортског кампа.
 
 
Зрењанин је одабран за домаћина спортског кампа, као средина препознатљива управо по спорту, олимпијским и светским шампионима, али и као град с развијеном спортском инфраструктуром и одговарајућим смештајним капацитетима. Осим у Зрењанину, различити тематски кампови за младе из дијаспоре одржаће се у још 21 граду широм Србије и целокупну организацију финансира Кабинет министра без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, на челу с министром Ђорђем Милићевићем. За ту намену Влада Србије издвојила је 120 милиона динара. Циљ је да овакви догађаји постану традиција и спона која ће повезивати децу и младе српског порекла из различитих крајева света.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7576/SPORTSKI_KAMP_2023_0.jpg