Финалним утакмицама, доделом награда и ревијалним мечом завршен турнир у малом фудбалу „Багљаш 2024“: Екометал Комерц пеналима до титуле

Након једанаест дана и бројних узбудљивих мечева, синоћ  је на спортским теренима ОШ “Петар Петровић Његош” завршен овогодишњи, 24. по реду турнир у малом фудбалу “Багљаш 2024”. И овог лета Зрењанинци су имали прилику да уживају у одличном фудбалу који су учесници турнира приказивали од најмлађих категорија, све до сениора, уз доста врхунских играча и репрезентативаца футсала и активних играча фудбала.
 
 
 
 
“Најбитнија споредна ствар на свету” је из вечери у вече окупљала велики број љубитеља игре на “петопарцу”,  још једном доказујући зашто турнир на Багљашу има такву популарност и традицију. Финалној вечери присуствовало је више стотина гледалаца, међу њима и заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, који су уручили пехаре и наградне чекове најуспешнијим екипама.
 
 
 
 
Победник овогодишњег турнира у категорији сениора је екипа ЕКОМЕТАЛ КОМЕРЦ, која је у финалној утакмици, након 1:1 у регуларном току, у пенал серији славила против екипе САС БМТ ЛУКС резултатом 4:3. Победничкој екипи припала је новчана награда у износу 300.000 динара, док је другопласирана екипа освојила награду од 150.000 динара. Трећепласирана екипа Летњег турнира на Багљашу је ЂУКА ПЛАСТ.
 
У утакмици за треће место, они су победили екипу ЧИСТОЋА И ЗЕЛЕНИЛО резултатом 4:3. Обе екипе су се договориле да награду у вредности од 50.000 динара донирају у хуманитарне сврхе за помоћ у лечењу Душана Протића и Матије Качавенде. Исте екипе су и прошле године награду дали у хуманитарне сврхе.
 
 
 
 
За најбољег играча турнира проглашен је Слободан Боба Рајчевић из екипе ЕКОМЕТАЛ КОМЕРЦ. Најбољи голман турнира  је Стефан Радић, такође из екипе ЕКОМЕТАЛ КОМЕРЦ, док је најбољи стрелац Жарко Матић из екипе САС БМТ ЛУКС.
 
Пре почетка финалне утакмице, председник Фудбалског савеза града Зрењанина Велибор Младеновић уручио је лопте футсал репрезентативцима Србије Матићу, Рајчевићу и Матијевићу, које су они поделили малишанима у публици.
 
 
 
 
 
Екипа АЦ ТАНАСИЋ освојила је прво место у категорији пионира. Код јуниора, 2009/2010. годиште, најуспешнија је била екипа PROGRES CAR DETAILING, док је прво место у категорији јуниора, играча рођених 2007/2008. године, припало екипи БАГЉАШ.
 
У ревијалном програму наступиле су - даме. Женски фудбалски клуб "Пролетер", од следеће сезоне учесник савезног ранга такмичења, извео је два тима, уједно и промовишући овај спорт код припадница лепшег пола. Девојке у црвеним и плавим дресовима одиграле су утакмицу пред публиком која их је поздравила срдачним аплаузом и пожелела успешну сезону која је пред њима. И један од судија овог меча такође је била дама, чиме је популарисан и тај вид њиховог учешћа у фудбалској игри.
 
 
 
 
Црвени крст града Зрењанин, у сарадњи са Градом Зрењанином, Спортским савезом града, Савезом за школски спорт града Зрењанина, Центром за социјални рад и Јавном установом "Спортски објекти", и овога пута реализовао је хуманитарну, већ препознатљиву акцију "Спортом за боље сутра", од које се прикупљена средства усмеравају на побољшање услова за живот, образовање и бављење спортом деце и омладине у стању социјалне потребе и подршку волонтерском сервису Црвеног крста Зрењанин.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7571/SENIORI_PRVO_MESTO_0.jpg