Кренули позивари, почињу 39. “Дани пива” - Зрењанин ове недеље у знаку своје традиционалне манифестације и бренда “Најбоље из Војводине”

Традиција дуга четири деценије настављена је и ове године - дан пред званично отварање “Дана пива”, из Градске баште су кренули позивари на фијакерима, уз бесплатно точење пива најављујући суграђанима почетак манифестације. Испратили су их челници локалне самоуправе, представници Туристичке организације града, бројни представници медија, а да све буде у складу с манифестацијом постарали су се тамбураши, девојке у народним ношњама, глумац Првослав Заковски који је изрекао познату пивску здравицу. 
 
 
 
 
Директорка Туристичке организације града Сања Петровић рекла је да позивари традиционално обилазе град, што је још један неизоставни сегмент “Дана пива”, од самог почетка. 
- Спремили смо довољно пива, обићи ћемо све делове града, све наше пријатеље, јавна предузећа, установе, наше спонзоре, као што увек и радимо и наравно, све наше суграђане које сретнемо, сви могу бесплатно да пробају пиво, као позив да дођу на нашу манифестацију. Све је спремно, почетак је за нешто мало више од 24 сата, с нестрпљењем га очекујемо и биће све у најбољем могућем реду, као и свих претходних година - истакла је Петровић. 
 
 
 
 
Након краћег задржавања и точења пива на Тргу слободе, позиваре ће суграђани у току дана имати прилику да дочекају у многим деловима града и највећим градским насељима, и бесплатно се почасте пивом. 
 
Свечано отварање 39. “Дана пива” најављено је за сутра (уторак, 6. август) у 21 час, на Житном тргу. Након здравице и ватромета, следе и два концерта - Кикија Лесендрића и “Пилота” u 21.30 час и “Bad Petting banda”, у 23.00.
 
 
 
 
“Дани пива” су најстарија манифестација ове врсте у Србији. Установљена је 1986. године у част 240 година производње пива у Зрењанину и у континуитету се одржава 39 година. Током тог дугог периода мењали су се термини, форма и дужина трајања манифестације, да би се последњих година усталила на шест дана разноврсних музичких и осталих програма на две велике фестивалске бине, на два највећа градска трга, и на још десетак локација у граду, и то почетком августа. 
 
Препознавајући значај, квалитет понуде и огромну посећеност манифестације, Покрајински секретаријат за привреду и туризам уврстио је међу најзначајније у Војводини и међу носиоце бренда “Најбоље из Војводине”, док је Привредна комора Војводине “Дане пива” наградила признањем за квалитет услуга “Капија успеха”, у категорији манифестационог туризма.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7573/POZIVARI_DANI_PIVA_2024_0.jpg