Сарадња резервних војних старешина Зрењанина и Бекешчабе - одржан радни састанак, крајем септембра потписивање споразума 

Зрењанин и Бекешчаба, у Мађарској, братски су градови још од 1966. године и међу бројним видовима сарадње у протеклом дугом периоду недавно је иницирана и сарадња између месних организација резервних војних старешина. Тим поводом, данас у Зрењанину борави трочлана делегација Савеза мађарских резервиста окружне организације Бекеш. Одржан је радни састанак с представницима Организације резервних војних старешина Зрењанина, а уприличен је и пријем у Градској кући, чији је домаћин био заменик градоначелника Саша Сантовац.
 
 
 
 
Делегацију војних резервиста из Бекешчабе предводио је Золтан Нађ, резервни пуковник, а испред ОРВС Зрењанин поздравила их је председница Тања Дуловић, резервни капетан. Истакнуто је да је сарадња две организације подстакнута кроз генералну сарадњу братских градова Зрењанина и Бекешчабе, те да ће се у наредном периоду конкретизовати, између осталог, и потписивањем одговарајућег документа.
- Данашња посета искоришћена је и за договор о наредним корацима сарадње и извесно је да ће потписивање Споразума о сарадњи уследити 27. септембра у Бекешчаби. Дефинисали смо текст споразума и предвидели сарадњу између удружења на војно-стручном, спортском, културном и хуманитарном подручју - објашњава Тања Дуловић
 
 
 
Како је још речено на данашњем састанку, 27. септембра ће се у Бекешчаби одржати и такмичење ученика из области одбране и заштите и прве помоћи, на ком ће, као гости, учествовати и четворо представника зрењанинске Техничке школе. Они ће наступати ван конкуренције и то ће бити прва конкретна активност у оквиру сарадње која ће тог дана бити и озваничена. О томе је нешто више говорио и Ђорђе Клаћ, потпредседник ОРВС Зрењанин и директор Техничке школе.
 
 
 
Резервни пуковник Золтан Нађ пренео је поздраве градоначелника Бекешчабе градоначелнику Зрењанина, изразивши задовољство због успостављене сарадње организација резервних војних старешина. Истакао је да ће се организација на чијем је челу трудити да у што већој мери испоштује договорене заједничке активности и да се нада да ће сарадња са зрењанинским резервистима бити садржајна и успешна. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7588/Zrenjanin_Bekescaba_rezervisti_0.jpg