„Дан пешачења“ биће одржан у суботу 21. септембра - Пешачење стазом девет мостова, за корак ближе здрављу

„Дан пешачења“ биће одржан у суботу 21. септембра у организацији Планинарског клуба Зрењанин и уз подршку Града Зрењанина, Спортског савеза града Зрењанина и Савеза за школски спорт, најавила је на данашњој конференцији за медије Вукосава Ђапић Атанацковић генерални секретар ССГЗ.

 


Како је навела, почетак „Пешачења стазом девет мостова“ дужине осам километара је у девет часова.

- Посебно бих истакла да смо претходних година били најбољи, а да је прошле године од Планинарског савеза Србије стигло и посебно признање за организацију и масовност. Волела бих да се и ове године што већи број грађана, наших суграђана, одазове овој лепој акцији – казала је она и напоменула да је  претходних година у манифестацији учествовало много деце,  што су очекивања и ове године.

 

 

Александра Тодоров председница клуба, такође је позвала суграђане као и госте нашег града да дођу и прикључе се „Дану пешачења“.
- Полазак је у 9 часова са трга Зорана Ђинђића, потребно је доћи мало раније како би се формирала колона и како бисмо на време кренули. На стази ће бити наши чланови који ће усмеравати пешаке како би све протекло у најбољем реду. Током пешачења предвиђене су две паузе са окрепама, а наравно да свако може према сопственом нахођењу понети за себе оно што сматра да је потребно – казала је Тодоров и навела да је стаза делом бетон, делом земља тако да треба прилагодити опрему, односно одећу и обућу, временским условима.

 


Представљајући план пешачења Тодоров је указала и да се стаза може скратити уколико неко сматра да не може пешачити целу трасу, а како је планирано, завршетак пешачења биће у 12 часова.

 

 

Јадранка Костовски  секретар клуба рекла ће да као и претходних година бити организована еколошка акција на траси стазе.
- Акција ће бити одржана сутра у 16 часова,  поделићемо се на екипе и покупићемо смеће на стази, да свим учесницима шетња буде што пријатнија. Позивам суграђане да пешачимо заједно јер ова акција се одржава и под слоганом „За корак ближе здрављу“ – рекла је Костовски.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7610/PRESS_DAN_PESACENJA_2024_000.jpg