Градоначелник, након данашњег састанка у Ченти: постигнут договор, мештани ће и даље имати превоз до Београда

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, одржао је данас у Ченти састанак са представницима месне заједнице и партнера у реализацији уговора о јавно-приватном партнерству за обављање делатности аутобуског градског превоза на територији Града Београда, АСП „Стрела“ из Обреновца. 
 
Повод је проблем који је настао скраћењем линије 109 превоза која је од Падинске Скеле ишла до центра Ченте, а по новом реду вожње саобраћа само до насеља „Дунавац“, последњег на територији Града Београда, удаљеног од Ченте 4,8 километара. Тиме је одређен број мештана Ченте, који се школују или раде у Београду, остао ускраћен за ту врсту превоза, а слична ситуација је и са суседним Оповом, где је скраћена линија 110 и од 1. септембра престала да саобраћа до те општине. 
 
 
 
Сагледани су сви аспекти досадашњег и тренутног аутобуског превоза између Ченте и Београда, укључујући и градски и међумесни саобраћај. Предочено је да кроз Ченту дневно пролази и 14 аутобуса различитих превозника, регистрованих у реду вожње од стране надлежног министарства Републике Србије, који од Кикинде и Зрењанина саобраћају ка главном граду, не пролазећи притом кроз центар села. Додатни проблем представља чињеница да линија 109 градског превоза Београда, преласком у Ченту, престаје да буде градска и постаје међумесна. 
 
Током  разговора предочени су и подаци о броју купљених месечних карата, рентабилности линије до Ченте, потреби превоза у одређеним терминима за ђаке и запослене, уз разматрање могућности враћања превоза, али у нешто мањем броју полазака него до сада. 
 
 
Договорено је да ће Град Зрењанин, као и до сада, суфинансирати превоз, у износу који ће бити прецизиран, али који ће свакако премашити досадашња издвајања за ту намену. 
- Имали смо веома конструктиван разговор и постигли договор на задовољство, пре свега, мештана Ченте, а потом и Града Зрењанина и јавног превозника Града Београда. Стало нам је до сваке наше месне заједнице, до сваког насељеног места и свих наших суграђана. Верујем да ће све што је договорено врло брзо бити испоштовано, најкасније до понедељка, 9. септембра и да ће аутобуски саобраћај између Ченте и Београда наставити да се одвија у најбољем реду – саопштио је, након састанка у Ченти, градоначелник Салапура.
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7599/MZ_Centa_sastanak_prevoz_0.jpg