Градоначелник посетио ђаке - прваке у Ченти и упутио апел свим возачима да воде рачуна о безбедности свих ученика на територији града

Поводом почетка нове школске године градоначелник Симо Салапура посетио је данас Основну школу „Бранко Радичевић“ у Ченти и том приликом свим ђацима – првацима са територије нашег града упутио честитке и пожелео им успешан почетак школовања.
 
Заједно са начелником ПУ Зрењанин Браниславом Тодоровићем, начелником одељења полиције Драганом Јекићем и помоћницама Снежаном Вучуревић и Маријом Дамјановић, градоначелник је ученицима првих разреда поделио ранчеве и школски прибор које је за сву децу која крећу у први разред обезбедио Град Зрењанин. 
 
 
 
 
Подсетио је да је у први разред ове године уписано 1003 ђака за које је Град обезбедио и комплете уџбеника за први разред.
- На седници Савета за образовање одржаној прошле недеље констатовали смо да имамо виши ниво улагања  када је у питању инфраструктура у систему образовања, која су износила близу сто милиона динара. Ипак, ни то није довољно и морамо се и даље трудити да обезбеђујемо средства и услове за унапређење рада у нашим основним и средњим школама, као и у Предшколској установи – рекао је градоначелник. 
 
 
 
 
Напоменуо је да је у школи „Бранко Радичевић“ у протекле две године уложено више од 10 милиона динара, у енергетску ефикасност, текуће одржавање и остало и да је одлуком Савета за образовање прихваћена иницијатива актива директора основних школа да ове године Град Зрењанин у потпуности финансира физичко – техничко обезбеђење за све школе на територији града.
- Посебан акценат стављамо и на безбедност ученика, учесника у саобраћају и због тога су са нама и ђацима првацима данас и представници Полицијске управе Зрењанин. Упутио бих апел свим возачима да воде рачуна o безбедности ђака посебно у близини школа – поручио је он.
 
 
 
 
Посебно задовољство изразио је због чињенице да су у школи у Ченти, после шест година, поново уписана два разреда првака и казао да је то, између осталог, био и мотив да данас посете баш ову школу.  
 
Учитељице првих разреда су Дубравка Радишић и Зорана Лукић, а један од ученика, ђак – првак Богдан Рошуљ који је прошле године награђен за учешће на конкурсу Града у којој се бирала најлепша новогодишња честитка, поклонио је градоначелнику мајицу са мотивима Србије, што је изазвало аплауз свих. 
 
 
 
 
Директор школе Златко Булић такође је захвалио градоначелнику на данашњој посети и рекао да је повод заиста леп, будући да су у тој школи ове године два одељења првака.
- Захваљујем се и Граду Зрењанину који је уназад неколико година уложио значајна средства у опремање наше школе, почевши од отварања јаслене групе, проширења капацитета средње групе узраста деце од три и по до пет година, преко замене столарије на целој школи што је инвестиција вредна више од шест милиона динара. Пре неколико дана завршена је и замена олука и лимених опшивки на целој згради што је инвестиција вредна око 2,5 милиона динара, а очекујемо да током грејне сезоне решимо и наш дугогодишњи проблем и прелазак на гасно постројење, за шта је потребно око 10 милиона динара – рекао је Булић и још једном указао да Град Зрењанин већ годинама уназад  улаже озбиљна средства за несметан рад и боравак у тој школи.
 
 
 
 
Директор Булић је казао да поред тога што имају два одељења првог разреда, ове школске године имају и два одељења шестог разреда. Захвалио је и Црквеној општини Чента која је препознала значај образовања и уложила у опремање једне учионице у укупној вредности 250 хиљада динара.
 
Иначе, капацитети вртићких група су максимално попуњени, рекао је Булић, наводећи да би се могло разговарати и о проширењу капацитета, јер за тим постоји потреба мештана Ченте.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7595/Djaci_prvaci_2024_Centa_0.jpg