Национална манифестација „Дан пешачења“ осми пут одржана у нашем граду - велики број учесника, међу њима и деца, шетали Стазом девет мостова

Национални Дан пешачења под слоганом „Корак ближе здрављу“ обележен је јуче и у нашем граду, осми пут, у организацији Планинарског клуба Зрењанин и уз подршку Града Зрењанина, Спортског савеза града Зрењанина и Савеза за школски спорт.

 

 

Учесници манифестације и ове године окупили су се на Тргу Зорана Ђинђића, а међу њима био је и градоначелник Симо Салапура који је и личним примером још једном указао на значај здравих навика, физичке активности и боравка у природи. 

 

 

Како је и планирано са тог места кренули су у шетњу Стазом девет мостова, дугом осам килиометара, поред Бегеја испод девет зрењанинских мостова.

 

 

Дану пешачења и ове године одазвао се велики број учесника различитих година старости и физичке спремности. Међу њима биле су и породице с децом и ученици неколико основних школа из нашег града који су посебно уживали у шетњи. Одазвали су се и организатори, као и чланови Црвеног крста и других организација.

 

 

“Дан пешачења у Србији” установљен је 2017. године, када је, на основу резултата спровођења трогодишњег програма “Пешачење и планинарење“ уз подршку Министарства омладине и спорта, Управни одбор Планинарског савеза Србије усвојио одлуку да се у програм за 2017. годину уврсти заједничка акција “Дан пешачења у Србији“. 

 

 

Такође, “Дан пешачења” је и део “Европске недеље мобилности”, током које се широм континента организује низ акција у области спорта и рекреације.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7615/DAN_PESACENJA_2024_000.jpg