Објављен урбанистички пројекат за комплекс у Ечки - предвиђена градња седам стамбених и једног пословног објекта, скоро 600 станова

Како је и најављено, објављен је Јавни позив за презентацију Урбанистичог пројекта урбанистичке-архитектонско разраде локације за изградњу стамбено-пословног комплекса у Ечки, подносиоца захтева “Linglong international Europe”. На основу приложене документације може се стећи увид у размере будућег насеља на улазу у Ечку, број и површина предвиђених стамбених јединица и пратећих садржаја. Завршетком изградње, само ће коридор будућег ауто-пута делити градску и индустријску зону Зрењанина од Ечке и он ће пролазити у непосредној близини насеља. 
 
 
 
Првобитни планови изградње стамбено-пословног комплекса на парцели површине скоро 3 хектара додатно су проширени, па ће се тако на предметној локацији градити седам стамбених објеката спратности П+4 и пословни објекат спратности П+1, са укупно 593 стамбене јединице. Пословни објекат предвиђа угоститељске садржаје и простор за рекреацију, а у комплексу је предвиђено је и 214 паркинг места.
  
Приступ до парцеле ће бити омогућен из ечанске улице Јамуре (колски и пешачки), Бањалучке (пешачки/бициклистички) и Спортске (пешачки/бициклистички). Манипулативне саобраћајнице у комплексу се повезују на постојећу саобраћајну мрежу у насељу Ечка, преко улице Јамуре. Један пешачки улаз предвиђен је и од стране државног пута Зрењанин-Београд, односно бициклистичке стазе на улазу у Ечку.   
 
  
Kомпанија „Линглонг“ је 2022. године платила 14 милиона динара за 2,8 хектара грађевинског земљишта на улазу у Ечку, у близини градилишта својих производних погона. Приликом доношења решења Градског већа о отуђењу тог грађевинског земљишта, речено је да ће објекти колективног становања у Ечки бити намењени резиденцијалном становању, као и за станове српским и кинеским радницима, запосленим у самој компанији.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7601/Ecka_naselje_Linglong_render_0.jpg