Саопштење - Град Зрењанин жели наставак сарадње са Секретаријатом за јавни превоз града Београда и у интересу је да линија превоза до Ченте и даље функционише

Поводом проблема насталих због одлуке о скраћењу линије 109 градског јавног превоза Града Београда Падинска Скела - Чента, Град Зрењанин саопштава следеће:
 
Град Београд је 31. маја 2024. године склопио уговор о јавно-приватном партнерству за превоз, на основу ког линија 109 саобраћа од Падинске Скеле само до стајалишта на путу за насеље “Дунавац”, на његовој територији. Град Зрењанин само је обавештен да пројектом ЈПП линија није предвиђена до Ченте и да од 1. септембра неће постојати. 
 
У претходном периоду, почев од 2018. године, Град Зрењанин издвајао је финансијска средства за превазилажење овог проблема. 
 
Град Зрењанин и сада жели наставак сарадње, јер је она у интересу мештана Ченте, који живе на територији Града Зрењанина. Садашња успостављена линија 109 скраћена је за свега 4,8 километара, колико износи растојање од центра Ченте до стајалишта “Дунавац” и верујемо да се може задржати досадашње стање.
 
Град Зрењанин иницираће одржавање хитног састанка с представницима Секретаријата за јавни превоз Града Београда и партнера из уговора о ЈПП, и покушаће да заједнички дође до решења за новонасталу ситуацију. Из локалне самоуправе моле становнике Ченте за разумевање и поручују да раде на решавању овог проблема, у уверењу да ће успети да дођу до позитивног исхода.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7597/Grad_0.jpg