Друга акција Уније послодаваца "Бизнис штрудла" одржана данас у Зрењанину - прилика за умрежавање, размену идеја и креирање нових пословних прилика

Друга по реду акција Уније послодаваца Србије - Послодаваца Зрењанина под називом "Бизнис штрудла" одржана је данас у Барокној сали Градске куће. Догађај је организован с циљем да окупи привреднике, предузетнике и пословне људе из Зрењанина и околине, пружајући им прилику за умрежавање, размену идеја и креирање нових пословних прилика. 
 
 
 
 
Специјални гост догађаја био је економиста и популарни предавач из области инвестирања Владимир Ђукановић, који је одржао предавање на тему: "Рецепт за успех: Тајне инвестирања". Ради се о теми посебно важној за све који желе да унапреде своје знање о управљању финансијама и улагању у несигурним тржишним условима. Уводном речи учеснике је поздравио и обратио се Емил Шарвари, председник Уније послодаваца Србије - Послодаваца Зрењанина.   
"Бизнис је јасна асоцијација, а вероватно се питате зашто баш штрудла? Осим што је карактеристична за Банат, штрудла је слојевита и укусна, а комплексна за припрему, баш као и вођење приватног посла. Сваки слој представља један аспект пословања, од стратегије иновација, преко сарадње с партнерима, до свакодневних изазова и рада са људима. На крају, само ако сви ти слојеви функционишу заједно, можемо постићи успех. Данашњи догађај управо то симболизује, повезивање свих нас, како бисмо заједно створили бољи привредни амбијент. Унија послодаваца Зрењанина препознаје колико је важно развијати сарадњу компанија, посебно на локалном нивоу. Зрењанин и околина имају огроман потенцијал, а само заједнички можемо га искористити у пуном капацитету. Наша локална привреда може постати пример како синергија доноси резултате, а управо је "Бизнис штрудла" један од начина да то остваримо", објаснио је идеју и смисао овакве акције Шарвари. 
 
Захвалио се овом приликом Граду Зрењанину и градоначелнику Салапури, који су препознали значај ове идеје и пружили подршку у њеној реализацији. 
 
 
 
 
Градоначелник је истакао да овакав догађај показује да зрењанинска привреда има чиме да се похвали и да говори две важње чињенице о себи.
"Прва је да сте ви успели да се организујете и окупите с циљем да разменимо идеје, прикупимо нова знања након предавања, да изнесете неке нове идеје, јер сте ви ти који покрећете привреду града Зрењанина. Друга важна ствар је да зрењанинска привреда доживљава експанзију и позитиван тренд и у периоду који је пред нама то ће сигурно бити још израженије", поручио је зрењанинским предузетницима Салапура.
 
Рекао је и да се, захваљујући великим пројектима, као што је "Линглонг", највећа гринфилд инвестиција у Србији, од милијарду долара, захваљујући изградњи ауто-пута, модернизацији железничке инфраструктуре, остварују снови о Зрењанину као поново важном и значајном индустријском граду. 
"Мислим да период који долази захтева још више оваквих повезивања, умрежавања, размене знања, јер нам је, поред капитала, пре свега, потребно знање. Нико није најпаметнији и сви заједно можемо да понудимо део свог искуства, и да заједно растемо, када је у питању привреда у нашем граду. У сарадњи с Привредном комором радимо одређене анализе на месечном нивоу и свака од тих анализа, у одређеним сегментима, даје позитивне резултате. Конкретно, када је у питању број незапослених на територији града, ми бележимо сада историјски минимум", казао је он.
 
 
 
 
"Сигурно је да постоје бенефити и сарадња када имамо велике инвестиције и сигурно је да то има велик утицај на локални привредни развој. Овде видим и највећи потенцијал оваквог окупљања, како и на који начин то још можемо да унапредимо", закључио је градоначелник Симо Салапура, отварајући другу по реду манифестацију "Бизнис штрудла".

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7628/BIZNIS_STRUDLA_2024_0.jpg