Одржан 8. Зрењанински полумаратон - прошлогодишњи победници најуспешнији и данас, такмичари из нашег града остварили одличне пласмане

Осми Зрењанински полумаратон, како је и најављено, представљао је прави тркачки празник и леп спортски догађај у нашем граду, који је данас окупио више од 800 учесника. Надметали су се на стази у пет дисциплина, а уз професионалне атлетичаре и спортисте наступио је и велик број рекреативаца свих узраста, што је и у духу једне овакве манифестације.
 
 
 
 
 
У јутарњим часовима, као најлепши увод за оно што је уследило касније, одржане су дечје трке у главној зрењанинској улици. Манифестацију је данас отворила и поздравила све учеснике, у своје име и у име градоначелника Сима Салапуре, Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина.  
 
Прошлогодишњи победници полумаратона потврдили су доминацију и овог пута - државни првак Ђуро Борбељ из Апатина истрчао је стазу дужине 21 километар у времену 01:07:39, док је међу дамама Ивана Живковић из Београда победила у времену 1:25:57. Одмах за њом, као другопласирана, стигла је Зрењанинка Јована Стелкић, док је трећепласирана Сања Стракушек из Ковачице. У мушкој конкуренцији други је био Иван Бубнов, трећи Вјачеслав Соколов, а Зрењанинац Немања Ђурић заузео је 5. место, као најуспешнији домаћи такмичар.
 
 
 
 
 
Преко 700 такмичара је и успешно прошло кроз циљ неке од дисциплина - полумаратонску трку завршило је 186 тркача, трку на 14 километара 78, а најмасовнија, као и увек, била је трка задовољства, на 7 километара, где је кроз циљ прошло 348 учесника. У трци на 14 километара, која је сада први пут одржана, славили су наш суграђанин Ајредин Ајети и Јована Милетић, док су стазу од 7 километара, односно један круг по градским улицама, први савладали Денис Фируловић и Невена Јовановић. И у овој дисциплини Зрењанинци су били одлични - Симон Банаћан заузео је друго место, док је 19-то годишња атлетичарка "Баната" Дуња Сикима била четврта међу дамама. 
 
 
 
 
 
Одржане су и трке штафета 3х7 километара и у нордијском ходању, такође на 7 километара. Међу 26 штафета које су завршиле трку, зрењанинске су такође оствариле одличан резултат у обе конкуренције. Није изостала ни овога пута масовност учесника који су представљали Град Зрењанин и Градску управу, а међу учесницима Трке задовољства заједно су кроз циљ прошли и помоћник градоначелника Ненад Домјесков, генерални секретар Савеза за школски спорт Војводине Јован Лекић, председник Савеза педагога физичке културе града Зрењанина Маринко Пајић и Ива Костин, талентована веслачица, такође наша суграђанка. 
 
 
 
 
Манифестација није била само тркачког карактера, већ су организовани и пратећи програми, наступи ди-џејева и промотивни штандови, уз учешће водитеља Игора Блажевића, популарног Прљавог инспектора Блаже и бубњара из ансамбла "Балканска лавина", који је основао и предводио Драгољуб Ђуричић. Дуж стазе ангажован је велик број волонтера, а као и сваке године запажени су били активисти из организације Црвеног крста Зрењанин.  
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7635/POLUMARATON_2024_0.jpg