Осми Зрењанински полумаратон одржава се у недељу, 6. октобра - у пет дисциплина пријављено више од 850 такмичара, одређен број улица затвара се за саобраћај

На градским улицама у недељу, 6. октобра, биће одржан 8. “Гомекс” Зрењанински полумаратон, манифестација која се већ по традицији организује првог викенда у октобру. Ове године организује се пет тркачких дисциплина, које почињу у 11 часова, а због њих ће одређен број градских улица, претежно у центру и околини, привремено бити затворен за саобраћај од 10-14 часова. Tо је данас саопштено на конференцији за новинаре, на којој су учествовали генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић и представници организатора Мирослав Молнар, Борис Живанов и Душан Гутеша.
 
 
 
Вукосава Ђапић Атанацковић позвала је суграђане да узму учешће у манифестацији, или учешћем у трци или подршком учесницима дуж стазе. Најавила је и одржавање дечјих трка, у центру града, с почетком 9 часова.
- Трчаће се у категоријама предшколаца, први и други разред, трећи и четврти, пети и шести, седми и осми, а за сву децу која буду прошла кроз циљ организатор је припремио поклоне. Целокупном овом спортско-рекреативном манифестацијом промовишемо здравље, здрав живот, рекреацију, спорт, а уједно се и такмичимо, дакле, за сваког понешто - истакла је Ђапић Атанацковић.  
 
 
 
Мирослав Молнар најавио је ове године још једну тркачку дисциплину, а укупно ће их бити пет.
- За оне којима је трка од 7 километара кратка, а полумаратон предуг, увели смо и трку од 14 километара, за коју имамо око сто пријављених такмичара. Пријављено је и 27 штафета за трку 3 х 7 километара, а такмичари ће се надметати и у нордијском ходању на стази од 7 километара. До сада је пријављено више од 850 такмичара, међу којима су и прошлогодишњи победник и другопласирани Ђуро Борбељ и Вјачеслав Соколов, Саша Миљковић из Косовске Митровице, као и наш суграђанин Немања Ђурић, који претендује да буде најбржи Зрењанинац - казао је Молнар.
 
Захвалио се на подршци у организацији манифестације Граду Зрењанину, јавним институцијама, установама и службама, без којих “Зрењанински полумаратон” не би могао да опстане свих претходних година, генералном спонзору “Гомексу” као и свим волонтерима, ученицима основних школа, наставницима и директорима. 
 
Припремљене су и награде за најуспешније учеснике, биће додељено 106 пехара за старосне категорије, робне награде за победнике у свим категоријама
 
Програм ће и ове године водити и дати му посебан тон Игор Блажевић, популарни Прљави инспектор Блажа, а припремају се и посебна музичка изненађења дуж трасе, бубњари, стејџеви са диск-џокејима...
 
 
Траса трке идентична је као и приликом претходних година, а улице у којима ће саобраћај у недељу, 6. октобра, привремено бити обустављен од 10 до 14 часова су следеће:
Трг слободе, одакле креће СТАРТ, Краља Александра Карађорђевића, Светосавска, Немањина, Слободана Бурсаћа, Савезничка, Петефијева, Обилићева, Обала Соње Маринковић, Др Славка Жупанског, Суботићева, Народне омладине, Змај Јовина, Ђуре Јакшића, Марка Орешковића, Панчевачка, Деспота Стефана, Др Лазе Костића, Доситеја Обрадовића, Трг Доситеја Обрадовића, Коче Коларова, Војводе Петра Бојовића, па преко Змај Јовине, Народне омладине и Суботићеве до Трга слободе, где је и ЦИЉ.
 
Старт свих трка је у 11 часова са Трга слободе. Трка задовољства је у дужини од 7,04 км, односно један круг у поменутим улицама, два круга се трчи на стази од 14 км, док ће полумаратонци истрчати три круга, односно тачно 21,120 км. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7630/KZN_POLUMARATON_2024_0.jpg