Познати овогодишњи добитници награде “Нестор Димитријевић”, свечана додела награда 22. октобра, положен венац на спомен-бисту великог добротвора

Награда “Нестор Димитријевић”, за изузетне резултате постигнуте у области образовања и васпитања, коју додељује Град Зрењанин, установљена је прошле године и ове године биће додељена у уторак, 22. октобра, на свечаности у Градској кући. 
 
 
Комисија за доделу награде саопштила је имена овогодишњих добитника, на основу расписаног конкурса, услова и критеријума за доделу награде. Награда, у виду плакете и новчаног износа, ће се доделити у области образовања од предшколског до високошколског, у седам категорија: 
1. Васпитачу у предшколској установи или васпитачу у предшколској групи при основној школи - Јасмина Ружић, мастер струковни васпитач, Предшколска установа Зрењанин; 
2. Наставнику разредне наставе у основној школи - Гордана Мићић, ОШ “Др Јован Цвијић” Зрењанин;
3. Наставнику предметне наставе у основној школи - Неда Вулићевић, наставник географије, ОШ “Петар Петровић Његош” Зрењанин; 
4. Наставнику предметне наставе у средњој школи - Александра Максић, професор филозофије, Зрењанинска гимназија; 
5. Професору високе школе струковних студија - др Ирис Борјановић Трусина, Висока техничка школа струковних студија Зрењанин;
6. Професору факултета - проф. др Сања Станисављев, Технички факултет “Михајло Пупин” Зрењанин;  
7. Стручном сараднику у предшколској установи или психологу у основној или средњој школи или педагогу у основној или средњој школи - Милица Малић, стручни сарадник, логопед, Предшколска установа Зрењанин.
 
 
 
Представници Града Зрењанина, помоћнице градоначелника Снежана Вучуревић и Марија Дамјановић и чланови Савета за образовање града Зрењанина данас су, поводом дана рођења Нестора Димитријевића, положили венац на његову бисту у Алеји великана. Помоћница градоначелника Вучуревић истакла је да је град награду установио прошле године, када је и први пут додељена.
- Овом наградом град је желео да укаже на значај образовања, као веома важног стуба друштва. Она, уједно, представља и поштовање и захвалност свим просветним радницима и стручним сарадницима за њихов рад, а такође и мотивацију за унапређење рада - истакла је помоћница градоначелника. 
 
 
 
Одлуком о установљавању награде ”Нестор Димитријевић”, она ће се додељивати сваке године поводом дана рођења (14. октобар 1782. године) тог угледног грађанина Великог Бечкерека и великог просветног добротвора, оснивача Задужбине при Матици српској у Новом Саду, за школовање сиромашних и вредних ученика и студената. Помагао је сиромашне ђаке и одећом и новцем, а био је и донатор српске православне црквене општине у Бечкереку. Дуго година био је и члан Општинског одбора и градски сенатор. Рођен је, живео је и сахрањен у нашем граду, где почива на Томашевачком гробљу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7644/Nestor_Dimitrijevic_venac_2024_0.jpg