У суботу се одржава четврта Улична трка „Ечка“ – за учешће влада велико интересовање деце, оборен рекорд у броју пријављених учесника

Улична трка „Ечка“ биће одржана овог викенда у том насељеном месту и биће то прави празник атлетике, најавила је на данашњој конференцији за новинаре Вукица Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина.
 На конференцији су говорили и Немања Ђурић, из Спортског удружења Улична трка „Ечка“ и Лучиа Мендреа, секретарка Месне заједнице “Ечка”.

 

 

Ђурић је казао да ће четврта Улична трка „Ечка“ бити одржана у суботу 26. октобра у суботу и да се у односу на претходне године отишло корак даље.
- У петак су нам официјелно затворене пријаве и могу да кажем да је оборен рекорд у броју учесника. На овом четвртом издању имамо 752 пријављена и више од 600 уплата тако да ће се на сам дан трке на старту појавити више од 600 учесника, што је за тридесет до четрдесет људи више него прошле године – рекао је Ђурић.

 


Најавио је да ће сениорској трци претходити дечија трка која је традиционална, од прве године.
- Ове године смо обезбедили апсолутно исти третман као и претходне, мало унапређен и 500 стартних пакета је припремљено за наше малишане, бесплатно, а сви учесници дечије трке добиће учеснички пакет и учесничку медаљу, а најбољи у својој категорији добијају посебна признања и поклоне спонзора на проглашењу, као и сениори – рекао је и навео да ће изглед медаља за дечију трку бити изненађење, а које ће сигурно красити груди малих учесника.
Ђурић је указао да ће велика конкуренција бити на главној трци, односно трци на 10 километара и да су међу пријављеним учесницима јучерашњег победник државе на полумаратону Ђуро Борбељ, као и Вјачеслав Соколов и још неколико познатих имена из света атлетике.

 

 

 

Организатори су од ове године увели и нову дисциплину - нордијско ходање за коју се пријавило четрдесет учесника.
Старт дечије трке је у 13 часова, док је старт свих трка (10 км, 5 км, штафета 2x5 км и нордијско ходање на 5 км је у 16 часова.

 

 

Лучиа Мендреа рекла је да је стаза непромењена у односу на претходне три године и да ће се трчати кроз осам улица, од двадесет шест колико их има, а старт трке биће испред Каштела „Ечка“ у Новосадској улици.
Због тога ће у улицама кроз које пролази трка саобраћај бити обустављен од 15:45 , осим дела Новосадске улице која се затвара у 12 часова због монтирања опреме и одржавања дечије трке. Истакла је да и ове године за учешће у трци влада велико интересовање ученика школе „др Александар Сабовљев“.

 

 

Организатори су упутили захвалност Граду Зрењанину, Спортском савезу Града Зрењанин, Савезу за школски спорт који ми пружају подршку од самог почетка уличне трке „Ечка“.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7648/KZN_TRKA_ECKA_2024_000.jpg