У сусрет 47. Фестивалу гуслара организован пријем за чланове зрењанинског Културно-уметничко гусларског друштва "Петар Перуновић - Перун"

У сусрет 47. Фестивалу Савеза српских гуслара и обележавању тридесет година рада зрењанинског Културно-уметничко гусларског друштва "Петар Перуновић - Перун" из Зрењанина, градоначелник Симо Салапура примио је данас у свом кабинету чланове тог друштва. Са њима је био и директор Културног центра Зрењанин Горан Маринковић

 

 

Потпредседник Рајко Бјелица захвалио се градоначелнику на пријему и подршци и уз то му пренео поздраве председника друштва Радивоја Јеловца.
На данашњем пријему разговарало се о организацији предстојећег фестивала који заједнички организује Савез српских гуслара и КУГД „Петар Перуновић – Перун“.
- Ми као гусларско друштво уједно смо и домаћини фестивала, као што је то и Град Зрењанин, а фестивал је подржао и Културни центар Зрењанин. Наше друштво основано је 25. новембра 1994. године и ове године славимо тридесет година постојања. Покушавамо да и на овим просторима сачувамо гусле и традицију српског народа – рекао је између осталог Бјелица.

 

 

Након разговора о предстојећем фестивалу, у име КУГД „Петар Перуновић – Перун“, Александар Радовић уручио је градоначелнику посебно израђене гусле са посветом.

Фестивал ће бити одржан у Културном центру Зрењанин 25. и 26. октобра.
У оквиру програма наступиће познати гуслари у полуфиналној и финалној такмичарској вечери које ће се одржати у Великој сали са почетком у 19 часова.

 

 

Како је најављено, пратећи фестивалски програм обухватиће одржавање радионица,  Скупштине Савеза гуслара Србије, Црне Горе и Републике Српске, а у ревијалном делу фестивала предвиђено је да наступи КУД ГИК „Банат- Пионир“, бројна певачка друштва, песници и вокална солисткиња Милица Досковић.

Покровитељи фестивала су: Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АП Војводине и Град Зрењанин.

 


 
Улаз је слободан.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7636/PRIJEM_GUSLARI_2024_000.jpg