Заменик градоначелника отворио конференцију „Футурологија 2024“ која је окупила стручњаке из области вештачке интелигенције, дигиталне креативности и пословне аутоматизације

Заменик градоначелника Саша Сантовац отворио је данас, у Културном центру Зрењанин, конференцију „Футурологија 2024“, која је окупила водеће стручњаке из области вештачке интелигенције, дигиталне креативности и пословне аутоматизације.
Организатор догађаја је Зрењанински ИКТ кластер, уз подршку Града Зрењанина, Техничког факултета “Михајло Пупин” и партнера из Зрењанинског пословног круга, Привредне коморе Србије, компаније „Consulteer“  и ОТП банке.

 

 

Отварајући „Футурологију“ заменик Сантовац поздравио је учеснике и у име градоначелника Симе Салапуре који је, како је рекао, на службеном путу и у Кини са циљем да се град даље развија и стварају бољи услови за живот.
Сантовац је рекао да је и прошле године био на отварању и да је задовољан што је на „Футурологији 2024“ присутан већи број посетилаца, што доказује да организатори и Град Зрењанин заједнички раде и теже ка још већој заинтересованости.

 


-Већ прва Конференција показала је да имамо шта да понудимо. Многи су по нешто научили, али оно што ми је остало у памћењу са прошлогодишње „Футурологије“ јесте да уколико имате лаптоп и интернет и имате жељу и вољу можете да радите са било ког дела планете. Воља и жеља су важни, али је важно и да сваког дана учимо и напредујемо, а данас за то имамо прилику – рекао је Сантовац и учесницима и посетиоцима пожелео успех у раду уз наду да ће се сви поново окупити следеће године, са још већим напретком.

 

 

Указао је и да је одржавање оваквог догађаја у Зрењанину показатељ да су IT сектор, сазнања о вештачкој интелигенцији у нашем граду на високом нивоу.
- Велики број Зрењанинаца заинтересована је за  ту област, а оно што је важно јесте да је овде и наш Технички факултет „Михајло Пупин“ , као и велики број ученика средњих школа. Значи, овде су знање и младост и то је будућност нашег града – рекао је Сантовац.

 

 

О програму Конференције говорио је Ђорђе Грујић, затим се обратио председник Скупштине Зрењанинског ИКТ кластера Драган Видаковић, а први од говорника био је Саша Поповић, суоснивач компаније „VegaIT“ који је са посетиоцима „Футурологије“ поделио причу о свом каријерном путу, изазовима, срећи, пријатељству, кризи, знању и успеху.   

 

 

Током два дана, учесници ће имати прилику да присуствују инспиративним предавањима и радионицама који ће им помоћи да боље разумеју утицај нових технологија на савремени бизнис и друштво.
Конференција Футурологија пружа прилику за учење, повезивање и размену идеја за све оне који желе да сазнају више о будућности коју обликују вештачка интелигенција и дигитална технологија.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7646/FURUROLOGIJA_2024_000.jpg