Заменик градоначелника са сарадницима и представницима Месне заједнице "Берберско - Болница" обишао Ритску улицу која је недавно први пут пресвучена асфалтом

Заменик градоначелника Саша Сантовац са сарадницима и представницима Месне заједнице „Берберско – Болница“  Ритску улицу која је недавно први пут пресвучена асфалтом.

 

 

Сантовац је рекао да су дуго година становници Ритске улице (некада део Игманске) инсистирали на изградњи пута и уређења комплетног насеља.
- Након усвајања Плана генералне регулације „Берберско - Болницa“  2022. године ушли смо у процес експропријације, пројектовања и извођења радова за овај део улице који делом налази и на територији  месне заједнице „Сава Ковачевић“ – рекао је он.
Навео је да је за експропријацију тог дела укупно издвојено 10 милиона динара, али да је због прикључних саобраћајница које излазе на главни пут, односно на Барску улицу за експропријацију Град Зрењанин укупно издвојио 21 милион динара.  

 

 
- Извођење радова реализовано је у току ове године. Грађевинска дозвола издејствована је 24. јула ове године и након тога приступило се извођењу радова. Укупно је урађено 683 метра пута ширине 3 метра. Град је за ту намену издвојио 36 милиона динара. Захваљујући уговору о јавно – приватном партнерству успели смо да завршимо овај пут и да становници овог дела града добију асфалт у својој улици. У међувремену смо урадили и реконструкцију водоводне мреже јер смо имали за циљ и стварање могућности за боље снабдевање домаћинстава на делу Месних заједница „Сава Ковачевић“ и „Берберско - Болница“ – појаснио је заменик Сантовац.

 

 

Златана Анкић председница Савета месне заједнице „Берберско - Болница“ казала је новинарима да је то био један од највећих проблема које су имали.

 


- Било ј компликовано решити проблем Ритске улице јер је свуда било блато, велике рупе и тешко је било аутомобилом проћи том улицом. Овде где је сада пут биле су приватне парцеле што се морало решити и за то је било потребно време. Данас када погледамо, видимо асфалтирану улицу, али смо срећни што су пре тога одрадили и друге потребне радове – рекла је Анкић и истакла да ће се улагања у тај део града наставити. 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7647/ASFALTIRANJE_RITSKA_ULICA_000.jpg