Posle zlata za odbojkaše - EP za odbojkašice u Zrenjaninu

Nakon jučerašnjeg velikog uspeha muške odbojkaške reprezentacije Srbije i osvojene titule evropskog prvaka, za nekoliko dana očekuje nas i Evropski šampionat za odbojkašice, čija će jedna grupa, "C", mečeve igrati u Zrenjaninu. 
 
Prvenstvo zajednički organizuju Srbija i Italija, a šesnaest reprezentacija podeljeno je u četiri grupe. U zrenjaninskoj grupi igraju ekipe Poljske, Rumunije, Češke Republike i Izraela, u Beogradu Srbija, Nemačka, Ukrajina i Francuska, u Monci (Italija) igraće Italija, Turska, Azerbejdžan i Hrvatska i u Busto Arsiciu (Italija) Rusija, Holandija, Španija i Bugarska. Četvrtfinalni mečevi igraju se u Monci i Beogradu, a sama završnica takmičenja, polufinale i finale, igra se u glavnom gradu Srbije. Finale je, po rasporedu, u nedelju, 2. oktobra, u hali "Pionir".
 
 
Sve ljubitelje odbojke i sporta uopšte u Zrenjaninu očekuje šest utakmica, a premijera je u subotu, 24. septembra, u 16 časova, kada će igrati Poljska – Izrael. Istoga dana, u 19 časova, na programu je meč Češka Republika – Rumunija. Zrenjaninci će imati čast da pozdrave "bronzane" sa prethodnog šampionata, 2009. godine – reprezentativke Poljske. 
 
Drugo kolo na programu je u nedelju, 25. septembra. Sastaju se Izrael – Rumunija (16 časova) i Poljska – Češka Republika (19).
 
Treće kolo, u ponedeljak, 26. septembra, otvaraju Češka Republika – Izrael (16 časova), a poslednji meč u zrenjaninskoj grupi, Poljska – Rumunija, počinje u 19 časova. 
 
Upućujemo ovim putem poziv Zrenjanincima da u što većem broju prisustvuju utakmicama Evropskog šampionata i pozdrave gošće našeg grada, pre svega jednu od najboljih evropskih ekipa, Poljsku,kao i najbolje odbojkašice Rumunije, Češke Republike i Izraela.