Уручени уговори корисницама које су оствариле право на бесповратна средства за економско оснаживање жена и подстицање развоја женског предузетништва

Градоначелник Симо Салапура уручио је данас у Градској кући уговоре предузетницама које су оствариле право на конкурсу за доделу бесповратних средстава за економско оснаживање жена и подстицање развоја женског предузетништва кроз финансијску подршку у пословању на територији Града Зрењанина, за шта је из буџета издвојено 5 милиона динара.

 

 

Програм доделе бесповратних средстава за економско оснаживање жена и подстицања развоја женског предузетништва на територији града Зрењанина  као приоритет има подршку женском предузетништву и даје значајан подстицај развоју друштвене свести и ствара потребне услове да се пословни амбијент промени и да се у деловању привредних друштава и предузетника у већој мери нађу жене као оснивачи, власници или деоничари привредних субјеката.

Општи циљ овог програма је системско унапређење предузетништва међу женама, директна подршка реализацији њихових предузетничких идеја, као и развој предузетничких способности и капацитета код жена. Крајњи циљ Програма је повећање свести о важности женског предузетништва, као и остваривање значајније улоге жена предузетница на тржишту рада кроз развој њиховог пословања, запошљавање већег броја људи и остваривање већих и одрживих прихода.

 

 

Градоначелник Салапура је казао да се програми подршке омладинском и женском предузетништву реализују од 2021. године и да је до сада у те програме уложено 30 милиона динара.
- Конкретно, за женско предузетништво Град је издвојио близу 20 милиона и укупан обухват од 2021. године закључно са данашњим даном је 20 милиона и 130 корисника, односно корисница овог програма. Показало се као одлична идеја, као добро интересовање и захваљујем се свима који су конкурисали на ове пројекте, захваљујем се Комисији, Унији послодаваца, Привредној комори Средњобанатског управног округа и Општем удружењу предузетника који су дали допринос да кренемо са реализацијом оваквог програма и што можемо да подржимо наше предузетнице које својом енергијом, напорима и трудом мењају себе и нас и доприносе да се развија женско предузетништво у нашем граду – рекао је он.

 


Иначе, уговоре корисницама уручивао је и директор Привредне коморе СБО Предраг Станков који је корисницама понудио подршку уколико им убудуће затреба током развијања њихових послова.

На овогодишњи конкурс пристигло је укупна 58 пријава, а подржано је 36 предузетница. И овде су предност у одлучивању имале жене са села (укупно 2 - Меленци, Фаркаждин).

 

 

Што се тиче делатности, највише услуга односе се на фризерски и козметички салони, услуге веб дизајна, архитектонске услуге, док су остале специфичне делатности: производња одеће, производња амбалаже од картона.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7531/UGOVORI_ZENSKO_PREDUZETNISTVO_2024_00.jpg