Predstavljen projekat ''Dobro drvo''

„Dobro drvo” naziv je projekta koji je u sredu predstavljen u Gradskoj kući, a realizovaće ga nekoliko javnih preduzeća, ustanova i NVO u Zrenjaninu.  Vladimir Đurić, programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina, naglasio je da projekat finansijski podržavaju Grad Zrenjanin i BICF – Balkanski fond za lokalne inicijative. "Dobro drvo” podrazumeva zajedničko delovanje ustanova i ljudi radi zdrave životne sredine i bolje budućnosti generacija koje dolaze. Biljana Tašin, zamenica načelnika Odeljenja za poslove zaštite i unapređenja životne sredine, rekla je da Grad i pomenuto Odeljenje podržavaju projekte koji podstiču ozelenjavanje, pa tako i ovaj koji ima i edukativni karakter.

 


Biljana Gligić, direktorka JKP "Čistoća i zelenilo” kaže da građani mogu da dođu u "Rasadnik” i da izaberu sadnicu i da će dobiti savete i informacije o lokaciji za sadnju i o ovoj akciji. Jelena Purkov iz  zrenjaninske "Direkcije" naglašava da će i ovo preduzeće biti na usluzi građanima u realizaciji projekta "Dobro drvo”.
Similjana Tucakov iz Centra za kreativno odrastanje, podsetila je da je ideja za "Dobro drvo” potekla iz CEKOM -a, kao nosioca projekta, i Kulturnog centra, uz saradnju Fotoekspoa i Međuopštinskog društva za strane jezike, i najavila istoimenu predstavu za sredu, 21. septembra (18 časova, u  velikoj sali KC). Po tekstu Radivoja Šajtinca, predstavu režira Smiljana Tucakov, a muziku je komponovao Miša Grujić.
Ankica Dostanić, direktorka Kulturnog centra, objašnjava da ova ustanova, u saradnji sa paretnerima, ostvaruje programe koji doprinose razvoju kulturne svesti, a Svetlana Rackov iz Međuopštinskog društva za strane jezike naglašava da će iskustvo u radu na projekatu pomoći uspešnijoj saradnji i razvoju sličnih aktivnosti i dodala da je raspisan literarni konkurs "Meni drvo znači”, koji je otvoren do kraja oktobra.