Зрењанин на 4. Сајму локалних самоуправа

Данас је министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић отворила 11. Међународни сајам предузетништва „Бизнис база 2012“ и 4. сајам локалних самоуправа. Она је указала на значај овакве врсте повезивања предузетника и локалних самоуправа додајући да је Сајам прилика за стварање повољног пословног окружења и побољшање животног стандарда, као и превазилажење регионалних разлика у Србији у области економије.

 

   

 

- Општине и градови Србије на сајму могу да промовишу своје природне и људске ресурсе и могу да понуде све што је у њиховој моћи за даљи локални економски развој. Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе и град Београд први пут су успоставили везу локалних самоуправа, републичке владе и привреде. Дакле, мото овог сајма је „Повезивање“. Пракса је доказала да су најуспешније компаније оне које су у локалним самоуправама нашле истинске партнере за даљи развој - истакла је Калановић додајући да циљ Сајма не треба бити само такмичење за најбољи штанд и промотивни материјал већ да локална самоуправа буде ефикаснија и за грађане и за инвеститоре.

 

   

 

Министарка Калановић посетила је штанд Регионалне агенције за развој „Банат“, који је представио Град Зрењанин и општине Вршац, Ковин, Житиште, Пландиште и Нову Црњу. Домаћини су јој били градоначелник Зрењанина, Иван Бошњак, и директорка РЦР-а „Банат“ Ирена Живковић, који су представили могућности улагања у региону.

 

    

 

Градоначелник Зрењанина Иван Бошњак рекао је да је реч о још једној промотивној активности која се предузима заједно са РЦР „Банат“ како би се успоставили нови контакти, како са другим градовима и општинама, тако и са потенцијалним инвеститорима, другим агенцијама и јавним сектором.
- Зрењанин је поново препознат као водећи град по улагањима, примени у локалним заједницама, побољшаној ефикасности администрације и активностима усмереним на повећање стопе запослености. Републичка влада и владине агенције препознају Зрењанин као место добре праксе, али има још много тога што треба да буде завршено - рекао је градоначелник.