Čenta za Lajkovac - donacija preduzetnika

Na inicijativu odbornika Skupštine grada Zrenjanina i preduzetnika iz Čente, Milana Mrkobrada, 23 privatna preduzetnika, trgovaca, zanatlija i poljoprivrednih proizvođača iz tog mesta odazvalo se akciji prikupljanja humanitarne pomoći. Tom prilikom obezbeđena su sredstva kojima je nabavljeno 7.300 litara flaširane vode za piće i jedna tona brašna i ta roba, u koordinaciji sa organizacijom Crvenog krsta i Gradskim štabom za vanredne situacije, juče je upućena stanovništvu stradalom od poplava na teritoriji opštine Lajkovac.
 
 
- Privrednici Čente odazvali su se u velikom broju pozivu da nabavimo ovu količinu vode, koja je neophodna toj opštini i ja bih im se svima na tome zahvalio. Vodu smo obezbedili pod najpovoljijim uslovima i fabričkim cenama, bez ikakve provizije, a brašno je iz mlina "Čenta" – objašnjava Mrkobrad.
 
       
 
Flaširana voda nabavljena je posredstvom preduzeća "Valor" u Zrenjaninu, gde je izvršen i utovar. Prevoz robe obezbedilo je preduzeće "DS Kitanović", takođe iz Čente, i s obzirom da je u pitanju šleper velikog kapaciteta, u saradnji s Crvenim krstom u Zrenjaninu, on je dopunjen humanitarnom pomoći koja je prikupljena u toj organizaciji i takođe upućena na područje opštine Lajkovac.